Το Υπουργείο Υγείας απαντά στις επικρίσεις των κομμάτων

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε ανακοινώσεις/δηλώσεις κομμάτων

Με κατάπληξη και συνάμα με θλίψη το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί τον αστείρευτο ζήλο κάποιων εξ ημών να εκμηδενίσουν το έργο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Υπουργείου Υγείας. Αυτοί που κατηγορούν την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για έλλειψη πλάνου, για απουσία παροχής κίνητρων στα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια και για υποστελέχωση, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να ενημερωθούν. Φυσικά αυτό δεν μας εκπλήσσει αφού πρόδηλα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκμηδενίζουν τα πάντα στον βωμό του προεκλογικού.

Το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, εάν είχε τόση έγνοια για την καθημερινότητα των δημοσίων νοσηλευτηρίων και για τους αιμοκαθαρόμενους της Επαρχίας Αμμοχώστου, θα έβρισκε λίγο χρόνο να διαβάσει τόσο τις θέσεις του Υπουργείου Υγείας που είχαν αποσταλεί χθες ως απάντηση στην αναφερόμενη επιστολή τους όσο και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου την 31η Αυγούστου 2017, στις οποίες επισυνάφθηκε μακροσκελείς κατάλογος για τις δράσεις που έχουν γίνει και αυτές που επίκεινται, το οποίο επισυνάπτεται εκ νέου παρόλο που είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι δεν θα μπουν ούτε και τώρα στο κόπο να το διαβάσουν.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Κινήματος Αλληλεγγύης και της ΕΔΕΚ για υποστελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αναμέναμε λόγω και της ευαισθησίας που διακατέχει τους Προέδρους τους, αφού προέρχονται από τον ιατρικό χώρο, να είναι καλύτερα πληροφορημένοι. Θα έπρεπε να γνωρίζουν μεταξύ άλλων ότι το 2017 υπηρετεί στα δημόσια νοσηλευτήρια ο μεγαλύτερος αριθμός ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού των τελευταίων χρόνων παρά την οικονομική κρίση.

Οι δε λίστες αναμονής δεν έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Παρά ταύτα το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε σχέδια για μείωση των λιστών αναμονής και δεν είδαμε κανένα από αυτούς που σήμερα κρίνουν την Κυβέρνηση να τα χαιρετίζουν.

Μας κατηγορεί δε ο κ. Σιζόπουλος για παραπομπές στον ιδιωτικό τομέα παρότι ο ίδιος μέχρι και την εσχάτη επιχειρούσε τον εκτροχιασμό του ΓεΣΥ με την πολυδιαφημιζόμενη πρότασή του για εκχώρηση ολόκληρου του τομέα της πρωτοβάθμιας στον ιδιωτικό τομέα.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας παραμένουν συγκεντρωμένοι στους στόχους και τους σχεδιασμούς τους, κωφεύοντας σε λαϊκισμούς και σε δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο τις δράσεις του Υπουργείου για την Υγεία:

Δρασεις στην Υγεία