Το πόρισμα για την διαρροή των εξεταστικών δοκιμίων στον Υπ.Παιδείας

Παραλήφθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή το πόρισμα της διοικητικής έρευνας σε σχέση με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου των εξεταστικών δοκιμίων πριν από την έναρξη των εξετάσεων για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην εκπαίδευση.

Ο κ. Καδής άρχισε ήδη τη μελέτη του πορίσματος το οποίο αναμένεται εντός της ημέρας να σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο Υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα αποδοθούν ευθύνες «εκεί και όπως πρέπει», σημειώνοντας ότι εάν προκύπτουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες, τότε θα ακολουθηθούν τα δέοντα και σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία, με την οποία το Υπουργείο βρίσκεται σε επαφή.
Για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, είχε δηλώσει ο κ. Καδής, «το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, γι’ αυτό και θα είμαστε αμείλικτοι στη διερεύνηση των ευθυνών, από όπου κι αν προέρχονται, και για τα λάθη που έχουν γίνει, είτε ηθελημένα είτε άθελα».

Σημείωσε ότι «τα λάθη αυτά βέβαια προκάλεσαν ένα πρωτόγνωρο λάθος και μια αναστάτωση, την οποία ως Υπουργείο σίγουρα δεν θα επιθυμούσαμε ποτέ να έχουμε».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει την εφαρμογή αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης», είχε πει ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος αναγνώρισε το πολύ σοβαρό λάθος και απολογήθηκε «για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε στους υποψήφιους».