Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, που, για την κυβέρνηση, αποτέλεσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και σηματοδότησε την πορεία της προς την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, μετά το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης και τους θετικούς δείκτες για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί  με ισχυρότερος  στη ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, την ομιλία του στο Βελλίδειο και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε συνεχείς συσκέψεις με υπουργούς, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προετοιμάζοντας το περιεχόμενο της ομιλίας του.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ

Σήμερα το πρωί στις 10.00 ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και το σωματείο εργαζομένων.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από υπουργούς, θα περιοδεύσει σε Περίπτερα της Έκθεσης.

Στις 11:30, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου της Κίνας, Τιμώμενης Χώρας και στις 8.00 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει ομιλία στους Παραγωγικούς Φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

Την Κυριακή, στις 13:00, ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο ‘Ι. Βελλίδης”.

“Φρούριο” η Θεσσαλονίκη

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της αστυνομίας, ενώ για την εφαρμογή τους θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης άλλων περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, η φετινή αστυνομική δύναμη για την εφαρμογή των μέτρων υπολογίζεται ότι θα απαρτίζεται από περίπου 4.000 αστυνομικούς.

Μερικές εκατοντάδες εξ αυτών, ειδικά των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι καθιερωμένες πορείες διαμαρτυρίας.

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ξεκίνησαν ήδη, από το απόγευμα της Παρασκευής.

Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα παρακολουθεί την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, ενώ επιτελικά στελέχη της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της οδού Μοναστηρίου, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Εξάλλου, εισαγγελείς -πιθανότατα τρεις θα επιβλέπουν την αστυνομική επιχείρηση.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στην απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης οχημάτων, αλλά και στην κυκλοφορία αυτών στον χώρο γύρω από τη ΔΕΘ.