Το μυστικό των σταρ: Νερό με λεμόνι – 4 λόγοι για να πίνετε κάθε πρωί

Ηθοποιοί και μοντέλα ορκίζονται σε αυτό και δεν ξεκινούν την ημέρα τους αν δεν το καταναλώσουν.

Μιράντα Κερ, Γκούινεθ Πάλτροου, Τζένιφερ Ανιστον και Μαρία Μενούνος είναι μόλις μερικές από τις σταρς, που πίνουν ζεστό νερό με λεμόνι, καθημερινά

Οταν άρχισαν να αποκαλύπτονται τα οφέλη του, πολύ γρήγορα έγινε δημοφιλές ανάμεσα στις γυναίκες. Και όχι άδικα.

Αν και δεν ισχύει πως θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος (μην ξεχνάτε πως τίποτα δεν κάνει θαύματα), το νερό με λεμόνι έχει ένα σωρό οφέλη για τον οργανισμό σας.

Ωφελεί το πεπτικό σύστημα

Το ζεστό νερό με λεμόνι διεγείρει τον γαστρεντερικό σωλήνα, κάνοντας το σώμα να απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Ο χυμός λεμονιού, επίσης, βοηθά στην ανακούφιση από την καούρα και το φούσκωμα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Πείτε καλημέρα στη βιταμίνη C και αντίο σε ασθένειες. Η συγκεκριμένη βιταμίνη μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό σας, ενώ όταν είστε άρρωστοι μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο γρήγορα.

Βελτιώνει το δέρμα σας

Η βιταμίνη C, επίσης, είναι σημαντική τροφή για το δέρμα, δεδομένου πως παίζει ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου και «επισκευάζει» τα κατεστραμμένα κύτταρα. Παράλληλα, το νερό με λεμόνι έχει στυπτικές ιδιότητες, που θα μπορούσαν να μπορούσαν να απαλύνουν τις ατέλειες.

Μειώνει τις φλεγμονές

Οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορεί να οφείλονται σε συσσώρευση ουρικού οξέος. Το ζεστό νερό με λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σε αυτό!