“Το Κίνημα Αλληλεγγύη δεν ξεχνά ποτέ το “διαίρει και βασίλευε” των Βρετανών”

Tο Κίνημα Αλληλεγγύη δεν ξεχνά ποτέ το “διαίρει και βασίλευε” των Βρετανών, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Βρετανού ύπατου Αρμοστή.

“Ο νέος Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, πραγματοποιώντας τις καθιερωμένες εθιμοτυπικές του συναντήσεις, αντί να ακούσει με προσοχή τους συνομιλητές του, προτίμησε να μας υποδείξει, συμβουλευτικά, ότι η μόνη διαθέσιμη λύση στο Κυπριακό είναι η ΔΔΟ. Μας είπε με στόμφο ότι αυτή είναι η λύση και τίποτε άλλο, ακολουθώντας έτσι πιστά την ετυμηγορία των εμπόρων των εθνών.

Κρατώντας ίσες αποστάσεις, ο κ. Αρμοστής της Μεγάλης Βρετανίας, μας είπε να εκμεταλλευτούμε την ΑΟΖ χωρίς να αδικούμε την άλλη πλευρά και ότι δεν στηρίζει τη λύση των δύο κρατών.

Αν διάβαζε με προσοχή τα έγγραφα του Βρετανικού Υπουργείου των Εξωτερικών, ο κ. Αρμοστής θα γνώριζε από πρώτο χέρι τις ευθύνες της χώρας του για την τραγωδία που η Κύπρος σήμερα αντιμετωπίζει. Αν γνώριζε έστω και στοιχειωδώς το τί έγινε ή καλύτερα δεν έγινε στις συνομιλίες, η ΔΔΟ είναι λύση μόνο κατ´ όνομα και στην καλύτερη περίπτωση μιλούμε για συνομοσπονδία, αν όχι λύση δύο κρατών.

Βέβαια η διαιώνιση του Κυπριακού προβλήματος εξυπηρετεί τη Βρετανία γιατί ενόσω υπάρχει η εκκρεμότητα γύρω από το Κυπριακό, η χώρα του θα συνεχίσει ανενόχλητη να απολαμβάνει το καθεστώς των βρετανικών βάσεων.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη δεν ξεχνά ποτέ το “διαίρει και βασίλευε” των Βρετανών. Ο κ. Αρμοστής το λιγότερο που έχει να κάμει, είναι να σεβαστεί ένα λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του.”