Το “θαυματουργό” ρόφημα για αδυνάτισμα και κατακράτηση υγρών

Η διουρητική δράση αυτού του “θαυματουργού” ροφήματος προλαμβάνει την κατακράτηση υγρών, καθαρίζει όλα τα κατάλοιπα και τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα μας και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Γνωρίζουμε ότι όλα τα λαχανικά, περιέχουν βιταμίνες και πολύτιμα για τον οργανισμό στοιχεία, ο μαϊντανός όμως, είναι ένας πραγματικός θησαυρός, αφού είναι πηγή βιταμίνης Α ,Β, C, σιδήρου, φυλλικού οξέως, βήτα – καροτένιου και άλλων.

Το ρόφημα μαϊντανού είναι ιδανικό για οποιονδήποτε επιθυμεί να χάσει πόντους, να αδυνατίσει και, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα, αφού μειώνει την όρεξη, ενώ φροντίζει και την επιδερμίδα, που μέσω της αποτοξίνωσης γίνεται απαλή, λαμπερή και λεία. Είναι ιδανικό επίσης για τη καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.

Αν πίνετε αυτό το ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι, θα δείτε ότι σταδιακά θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

Ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών 

Αυτό το απλό πρωινό ρόφημα θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο τέλος της μέρας με περισσότερη υγεία και ευεξία.

Φτιάχνεται εύκολα και, πάνω απ’όλα, εγγυάται καλύτερη νεφρική ισορροπία.

Τα οφέλη του μαϊντανού και του λεμονιού

Ο μαϊντανός είναι ένα φυτό με ισχυρές αποτοξινωτικές ιδιότητες. Χάρη στις πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και στη βιταμίνη C που περιέχει, ενισχύει την υγεία του συκωτιού και της καρδιάς.

Εξάλλου δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το συγκεκριμένο λαχανικό φροντίζει την ελαστικότητα των φλεβών και των αρτηριών μας.

Ευνοεί επίσης τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, ενώ τα αιθέρια έλαια που περιέχει βελτιστοποιούν την αποβολή των συσσωρευμένων υγρών από το σώμα.

Το λεμόνι  μπορεί να κάνει πάρα πολλά για την υγεία μας.

Ένα καλό βιολογικό λεμόνι χωρίς παρασιτοκτόνα αποτελεί θησαυρό ωφελειών.

Το λεμόνι είναι ένα από τα πλουσιότερα φρούτα σε βιταμίνη C, κιτρικά οξέα, μηλικά οξέα και κάλιο.Τα συστατικά, ειδικά η βιταμίνη C των λεμονιών, θα μας βοηθήσουν να φροντίσουμε για τη διατήρηση και την ανάπλαση διαφόρων σωματικών ιστών και κυττάρων.

Αν υποφέρετε από οίδημα ή κατακράτηση υγρών, τότε μη διστάσετε να πίνετε αυτό το ρόφημα. Θα πρέπει να καταναλώνετε από δύο έως τρία ποτήρια αυτού του ροφήματος με μαϊντανό και λεμόνι κάθε μέρα. Θα αποτοξινώσει το σώμα σας, καθώς αποτελεί εξαιρετικό διουρητικό.

Υλικά

Ένα ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 λίτρο νερό
το χυμό από ένα λεμόνι

Μέθοδος

Πρώτα πλύντε καλά τα φύλλα του μαϊντανού. Στη συνέχεια θα φτιάξετε έγχυμα με αυτό το φαρμακευτικό φυτό.

Για να το φτιάξετε, βράστε ένα φλιτζάνι νερό (250 ml) σε μια τσαγιέρα και μετά προσθέστε το ματσάκι του μαϊντανού σε αυτό.

Μόλις το έγχυμα είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη για μερικά λεπτά.

Στη συνέχεια στύψτε το λεμόνι. Μη διστάσετε να αξιοποιήσετε τη φλούδα του τεμαχίζοντάς τη σε μικρά κομμάτια.

Έπειτα σε μια μεγάλη κανάτα ρίξτε τα υπόλοιπα τρία φλιτζάνια νερό, τις λεμονόφλουδες, το χυμό του λεμονιού και το έγχυμα του μαϊντανού.

Αφήστε το μείγμα στην άκρη για μισή ώρα και έπειτα αδειάστε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Πιείτε το πρώτο σας ποτήρι με άδειο στομάχι. Έπειτα πείτε τα δύο επόμενα ποτήρια μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα.

Μπορείτε να πίνετε αυτό το ρόφημα για εφτά μέρες στη σειρά μία φορά το μήνα ή κάθε δέκα μέρες. Θα προσέξετε τα καλά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν.