Το ευρώ έχασε περισσότερο από 5% έναντι του δολαρίου τον Απρίλιο και το Μάιο

Οι λόγοι για να ευνοηθεί το ευρώ γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αγνοηθούν.

Το κοινό νόμισμα έχασε περισσότερο από το 5% σε αξία έναντι του δολαρίου τον Απρίλιο και το Μάιο, γεγονός που το καθιστά «πολύ ελκυστικό» σύμφωνα με τη Russell Investments, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια περίπου $300 δισ. Με την εξουδετέρωση των πολιτικών κινδύνων γύρω από την ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού του ευρώ και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη χρονιά, το ευρώ γίνεται και πάλι ελκυστικό, σύμφωνα με το fund.

Ο Gerard Fitzpatrick, επικεφαλής επενδυτικός διευθυντής για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Russell, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. “Από την πλευρά της αποτίμησης … η δυνατότητα αύξησης των επιτοκίων θα τελεί σε εξάρτηση με άλλες οικονομίες. Θα φανεί η εκτίμησή μας για το ευρώ αυτή τη στιγμή. ”

Η Russell Investments δεν είναι μόνη στην σκέψη της, καθώς οι αναλυτές της BNP Paribas SA και της ANZ Banking Group Ltd. μοιράζονται με τους συναδέλφους τους της Russel την ίδια εκτίμηση για ενδυνάμωση του ευρώ.