Το βασικό λάθος που κάνουμε με την χρήση της οδοντόβουρτσα

Η οδοντόβουρτσα είναι ένα από τα οποίο απαραίτητα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά.

Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λάθος όσον αφορά την αποθήκευσή της μετά από κάθε χρήση. Κι αν νομίζετε ότι προστατεύεστε βάζοντας κάθε φορά το κάλυμμά της, κάνετε λάθος.

Όπως αναφέρει η  Αμερικάνικη Οδοντιατρική Εταιρεία «με το να χρησιμοποιείτε κάλυμμα οδοντόβουρτσας δεν προστατεύετε στην πραγματικότητα την οδοντόβουρτσα σας αλλά αντιθέτως δημιουργείτε ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων που αγαπάνε την υγρασία».

Παράλληλα τονίζει ότι το πιο σωστό είναι να αφήνετε την οδοντόβουρτσά σας σε ανοιχτό περιβάλλον και όρθια θέση ώστε να στεγνώνει εντελώς ανάμεσα στις χρήσεις. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε να μην ακουμπάνε οδοντόβουρτσες μεταξύ τους ώστε να μη μεταφέρονται βακτήρια από τη μια στην άλλη.

Προσοχή όμως! Οι επιστήμονες τονίζουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την υγιεινή της οδοντόβουρτσας το προκαλεί η τουαλέτα. Όταν τραβάτε το καζανάκι πλήθος βακτηρίων τινάζονται με μεγάλη ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν, λοιπόν, έχετε την οδοντόβουρτσα σε εμφανές σημείο υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να την έχετε σε χώρο εκτός τουαλέτας και, όπως προείπαμε χωρίς το κάλυμμα το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στα ταξίδια.