Τορναρίτης: Ο προϋπολογισμός για την Κύπρο της νέας εποχής

Ο Κοινοβουλευτικος Εκπροσώπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτη  σε δηλώσεις του σχετικά με τον Προϋπολογισμό του 2018, τόνισε ότι είναι  προϋπολογισμός για την Κύπρο της νέας εποχής:

Μέσα σε πνεύμα ευπρέπειας και συναίνεσης υπερψηφίστηκε χθες βράδυ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018. Παρά τις θεμιτές διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η τριήμερη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και χωρίς αχρείαστες αντεγκλήσεις. Αυτό πιστώνεται σε όλα τα κόμματα.

Ο προϋπολογισμός της νέας εποχής για την Κύπρο είναι ισοσκελισμένος και πλεονασματικός, είναι ένας προϋπολογισμός ανάπτυξης, ευθύνης και ισχυρής κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, χωρίς ασύστολες κρατικές δαπάνες.

Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα εκσυγχρονισμού, καθώς και μια σειρά έργων υποδομής από την μια άκρη της Κύπρου μέχρι την άλλη.

Έχουμε αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και τον έχουμε μετατρέψει σε σταθερότητα και αναπτυξιακή προοπτική. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Κύπρος βρίσκεται σε σωστή πορεία. Αυτό το νιώθει ο καθένας μας, ο κάθε πολίτης. Το βλέπουμε στο πρόσωπο των ανθρώπων γύρω μας: αισθάνονται πιο αισιόδοξοι και πιο σίγουροι, μπορούν να προγραμματίσουν και να προβλέψουν τι θα κάνουν στα επόμενα χρόνια.
Αυτό δεν το λέμε για να ωραιοποιήσουμε την πραγματικότητα. Έχουμε απόλυτη επίγνωση της κατάστασης στην οποία ακόμα βρισκόμαστε. Δεν ισχυριζόμαστε πως όλα είναι ρόδινα, ούτε πως δεν υπάρχουν πλέον προβλήματα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Το μήνυμα που εμείς σήμερα στέλνουμε στην κοινωνία των πολιτών με την ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ότι η Ασφάλεια, η Σταθερότητα και η οικονομική Ανάπτυξη που φέρνουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας και κοινωνική συνοχή είναι οι πιο σημαντικές προτεραιότητές μας.

Συνεχίζουμε, με θέληση και αποφασιστικότητα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα για την Κύπρο της νέας εποχής.”