Τον παντρεύτηκε με την πρώτη ματιά… Τώρα τον βρίσκει βαρετό…

Το «Married At First Sight» είναι ένα διεθνές τηλεοπτικό ριάλιτι που ξεκίνησε από τη Δανία και πλέον έχει κατακλύσει τον κόσμο.

Και, όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, παίρνει εργένηδες και τους παντρεύει, ανθρώπους που δεν έχουν δει καν ο ένας τον άλλο δηλαδή! Οι μελλόνυμφοι συναντιούνται στην εκκλησία, αφήνοντας την εκπομπή να τους ταιριάξει με τις «επιστημονικές», όπως μας λέει, μεθόδους της.

Το πρόγραμμα μας δείχνει μετά πώς τα πάει το ζευγάρι και αν σκοπεύει να παραμείνει μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.

Δύο από αυτούς είναι ο Richard και η Harriet, που παντρεύτηκαν πρόσφατα στη βρετανική εκδοχή του ριάλιτι, αν και οι πρώτες ρωγμές στη σχέση τους δεν θα αργούσαν να φανούν. Εκεί που οι περισσότεροι θεωρούν καλή ιδέα δηλαδή να γνωρίσουν πρώτα τον άνθρωπο που πρόκειται να παντρευτούν!

Ο Richard έχει λοιπόν έναν σκύλο, τη Merlin, την οποία υπεραγαπά, όπως μας είπε με νόημα η σύζυγός του. Η οποία αγαπά τις γάτες! Κι αυτό είναι το μεγάλο τους πρόβλημα, ένα πρόβλημα που δεν διέκρινε ακριβώς η «επιστημονική μέθοδος» της εκπομπής.

«Ζει με τρόπο διαφορετικό, έναν τρόπο που δεν έχω συνηθίσει», λέει η Harriet, «δεν ξέρω αν στο μέλλον δεθώ με το σκυλί, γι’ αυτό δεν θέλω να πω κάτι για την ώρα. Θα του δώσω ένα περιθώριο μερικών εβδομάδων».

Μερικές βδομάδες αργότερα, η Harriet ξαναχτύπησε: «Δεν έχουμε συνδεθεί. Δεν υπάρχει σπίθα εδώ. Η συζήτηση δεν κυλά ομαλά, όπως θα έπρεπε … Η ρουτίνα του, επιστρέφω στο σπίτι, τρώω βραδινό, βλέπω τηλεόραση και πάω για ύπνο, κάθε μα κάθε βράδυ, δεν είναι αυτό που ψάχνω εγώ. Και ο τρόπος που νοιάζεται για το σκυλί του, αν το προσθέσεις κι αυτό, είναι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής από τον δικό μου. Δεν είναι αυτό για το οποίο υπέγραψα».

Φανταστείτε τι θα πάθαινε δηλαδή αν απευθυνόταν στην τηλεόραση για να παντρευτεί έναν ολότελα άγνωστο…