Τι απαντά η Αστυνομία για τις κλήσεις στο 112 κατά τη πυρκαγιά στη Πόλη

Με ανάρτηση της η Αστυνομία δίνει τη δική της απάντηση αναφορικά με  δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναπάντητες κλήσεις στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη πόλη Χρυσοχούς.

“Αναφορικά με δημοσιεύματα και καταγγελίες σχετικά με αναπάντητες κλήσεις από πολίτες προς τον αριθμό έκτακτης ανάγκης (112) κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς, η Αστυνομία διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης για το περιστατικό, τόσο η Αστυνομία, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες, τέθηκαν σε πλήρη συναγερμό και ανταποκρίθηκαν άμεσα, τόσο από ξηράς όσο και δια θαλάσσης με σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Η έγκαιρη κινητοποίηση, διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο, ώστε να εκκενωθεί έγκαιρα ο κατασκηνωτικός χώρος, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές ή περιουσία, αλλά και στο να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η φωτιά.

Μετά την εκδήλωση του περιστατικού, και αφού η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν σε πλήρη κινητοποίηση, πιθανόν να υπήρξε αριθμός κλήσεων πολιτών, προς το 112, οι οποίες έμειναν αναπάντητες. Αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό κλήσεων που δέχθηκε ταυτόχρονα, το τηλεφωνικό κέντρο. Σε τέτοιες συνθήκες δεν ήταν εφικτό να εξυπηρετηθούν όλοι οι καλούντες, καθώς οι λειτουργοί εξυπηρέτησης και οι τηλεφωνικές γραμμές δεν είναι απεριόριστες. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ερμηνευθεί ως μη ανταπόκριση. Η κινητοποίηση του κοινού για τόσο σοβαρά περιστατικά είναι πάντοτε καλοδεχούμενη και φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπήρξε μαζική και αυθόρμητη.

Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία τονίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό όπως και άλλα ανάλογης σοβαρότητας, αξιολογούνται με σκοπό τη συνεχή βελτίωση του τηλεφωνικού κέντρου και της γραμμής έκτακτης ανάγκης.”