Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Τερέζα Μέι για την επίθεση στη Συρία

Ο  Προέδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου:

“Σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κα Τερέζα Μέϊ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Βασικός σκοπός, εκτός της ενημέρωσης προς τον Πρόεδρο για το θέμα της αεροπορικής επιχείρησης στη Συρία, ήταν να διαβεβαιώσει ότι δεν τίθεται θέμα οποιουδήποτε κινδύνου για την Κύπρο και ότι πρέπει να αισθανόμαστε ασφάλεια.

Κατά τη συνομιλία τους, η Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την αυγινή αεροπορική επιχείρηση και για τους στόχους, διευκρινίζοντας ότι ο σκοπός της επιχείρησης ήταν να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στη χρήση χημικών όπλων. Συγκεκριμένα, η κα Μέι εξήγησε ότι έγινε περιορισμένη μόνο χρήση των Βρετανικών Βάσεων.

Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε εκτεταμένη αναφορά στο Κυπριακό, ενημερώνοντας τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό για τις επιδιώξεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.”