Τα πρώτα χρωματιστά κρασιά στον κόσμο είναι γεγονός

Ένα από τα πιο γνωστά ποτά στον κόσμο είναι το κρασί. Εδώ και χιλιάδες χρόνια που παρασκευάζεται υπάρχουν μόνο 3 χρώματα, κόκκινο, λευκό και ροζέ.

Έτσι μια Ισπανική εταιρία βρήκε τρόπο να βγάζει κρασί και σε άλλους χρωματισμούς πώς είναι το μπλε, το πράσινο αλλά και το ροζ. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία Gïk παρουσίασε πέρσι το πρώτο μπλε κρασί στον κόσμο.

Μετά από δύο χρόνια προεργασίας, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων και ερευνητές τροφίμων στο Azti Tecnecalia. προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την ανθοκυανίνη, μια φυσική χρωστική ουσία που υπάρχει στον φλοιό των σταφυλιών, για να δημιουργήσουν διάφορα χρώματα στο κρασί.

Η Bodega Santa Margarita, στο Caudete της Ισπανίας προσφέρει διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε κρασιού, καθώς και πράσινα, πορτοκαλί και ροζ κρασιά, ως μέρος της συλλογής “Passion”. Όλοι αυτοί οι οινοποιοί βασίζονται στην περιέργεια των ανθρώπων να δοκιμάσουν άλλα χρώματα κρασιών, ενώ επιθυμούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βλέπει το κρασί, δίνοντάς τους επιπλέον επιλογές που είναι το ίδιο γευστικές με τα κλασικά κρασιά.