Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Παυσίπονο στις προκλήσεις” αναφέρει πως οκτώ μέτρα, ως πρώτη δόση, αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο, δίνοντας την απάντηση της Λευκωσίας στις τουρκικές προκλήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού σημειώνει πως αφέθηκε ελεύθερος ο Σάββας Βέργας και οι άλλοι δυο συλληφθέντες, Σολομωνίδου και Σύφαντος, για την υπόθεση της συναυλίας του Ρουβά, και πως η Σολομωνίδου τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου. Εξάλλου αναφέρει πως τριπλασιάστηκαν οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας.

Αλήθεια: Με τίτλο “Μπλόκο στα Ευρωτουρικά” αναφέρει πως οχτώ μέτρα κατά της Τουρκίας αποφάσισε χθες το Εθνικό Συμβούλιο ως απάντηση στις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ από το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Μπαρμπαρός, το οποίο συνέχισε και χθες να ποντίζει καλώδια. Αλλού αναφέρει πως ελεύθεροι αφέθηκαν ο Σ. Βέργας και οι άλλοι δυο που οδηγήθηκαν χθες στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου για την υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά. Αλλού σημειώνει πως η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε πως τα stress-tests ανοίγουν την πόρτα στα δάνεια.

Σημερινή: Με τίτλο “Τουρκική κατοχή και στις θάλασσές μας” αναφέρει πως η παρουσία των τουρκικών πλοίων στις κυπριακές θάλασσες δεν είναι βραχυπρόθεσμος τακτικός ελιγμός αλλά μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, τις προεκτάσεις και τα αποτελέσματα του οποίου η Αγκυρα φαίνεται να σταθμίζει και να ελέγχει πλήρως. Αλλού σημειώνει πως σύμφωνα με τον συνταγματάρχη ε.α. τουρκολόγο Χρήστο Μηνάγια οι Τούρκοι θέλουν να αποκόψουν τη συνέχεια της θάλασσα μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Επίσης αναφέρει πως η Ντέλια Βελκουλέσκου δήλωσε πως η Κύπρος έπαθε όπως ο Ικαρος.

Χαραυγή: Με τίτλο “Συνετά μέτρα για να συνετισθεί η Τουρκία” πως η Λευκωσία απαντά στην τουρκική πρόκληση παραβίασης της κυριαρχίας της, με τη λήψη μέτρων άμεσης εφαρμογής, αλλά και με μέτρα που θα εφαρμοσθούν στη συνέχεια, τα οποία αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο στη διήμερη συνεδρία του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πρόβλημα υγιούς ανταγωνισμού στην εμπορία καυσίμων. Επίσης σημειώνει πως το ασυμβίβαστο Γιωρκάτζη δίχασε βουλευτές-Κώστα Κληρίδη.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Εφηβοι με προβλήματα δεν λαμβάνουν κρατική βοήθεια” αναφέρει πως όπως δήλωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδρα Κουρσουμπά έφηβοι με προβλήματα από δυσλειτουργικές οικογένειες δεν λαμβάνουν την απαραίτητη κρατική βοήθεια με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταφεύγουν στα ναρκωτικά και στο έγκλημα. Αλλού σημειώνει πως η Κύπρος απειλεί να χρησιμοποιήσει το βέτο της εναντίον της Τουρκίας. Επίσης αναφέρει πως ο Ολυμπιονίκης και Παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ.