Τα αποτελέσματα της Google ξεπέρασαν κάθε προσδοκία – Εκτοξεύτηκε η μετοχή

Η Google αποδεικνύει πως οι διαφημίσεις της αποτελούν πραγματικό χρυσορυχείο, ωθώντας τον τεχνολογικό γίγαντα σε ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο παρά τα ευρωπαϊκά πρόστιμα.

Οι μετοχές της εκτοξεύτηκαν πάνω από 6%, και οδεύουν προς επίπεδα-ρεκόρ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα 25% στα έσοδα από πωλήσεις, χωρίς να περιλαμβάνονται τα κόστη κίνησης που καταβάλλονται σε εταίρους, στα 26,24 δισ. δολ.

Ωστόσο η Alphabet, η μητρική της Google κατέγραψε πτώση 9,3% στα κέρδη του β΄ τριμήνου, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός κατέγραψε επιβαρύνσεις 5 δισ. δολ. για να καλύψει το πρόσφατο πρόστιμο των ευρωπαϊκών αρχών.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ 4,3 δισ. ευρώ στην Google για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στο λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο χρησιμοποιείται σε πάνω από το 80% των smartphones παγκοσμίως.

Χωρίς να περιλαμβάνεται ο αντίκτυπος του προστίμου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 11,75 δολ. από 8,90 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet για κέρδη 9,66 δολ.