Ταϊλάνδη: Έσπασε ο σωλήνας αποστράγγισης μόλις βγήκε το τελευταίο παιδί! (Video)

Κυριολεκτικά στο παρά απεφεύχθη η απόλυτη καταστροφή στην επιχείρηση διάσωσης των τελευταίων παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στην Ταϊλάνδη.

Λίγες μόλις ώρες αφότου απεγκλωβίστηκε το τελευταίο παιδί και ο προπονητής του, την Τρίτη, ο κεντρικός σωλήνας που χρησιμοποιούνταν για την αποστράγγιση του σπηλαίου από τα νερά έσπασε, με αποτέλεσμα η περιοχή να πλημμυρίσει ξανά.

Την ώρα που όλος ο κόσμος πανηγύριζε το αίσιο τέλος της πρωτοφανούς αυτής περιπέτειας, δύτες και διασώστες βρίσκονταν ακόμη σε βάθος περίπου 1,5 χλμ. από την κεντρική είσοδο του σπηλαίου.

Η αποστολή τους δεν είχε ακόμη τελειώσει. Έπρεπε να μαζέψουν τον εξοπλισμό που επί μέρες αποδείχτηκε σωτήριος για την αίσια έκβαση της επιχείρησης.

Τρεις Αυστραλοί δύτες έκαναν μία σύντομη στάση στον λεγόμενο «θάλαμο 3», ο οποίος χρησιμοποιούνταν ως βάση ανεφοδιασμού, όταν ξαφνικά άκουσαν ουρλιαχτά. Με τους φακούς ανά χείρας, οι εργάτες έτρεχαν πανικόβλητοι προς την έξοδο, αποκαλύπτουν οι δύτες στην «Guardian».

Άπαντες, περιλαμβανομένων των τριών ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης και του γιατρού, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες βρίσκονταν στο πλευρό των εγκλωβισμένων παιδιών, βγήκαν από το σπήλαιο λίγο αργότερα.
Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στο σπήλαιο στις 23 Ιουνίου.

Έμειναν εγκλωβισμένα σε βάθος περίπου 4 χλμ. από την κεντρική είσοδο του σπηλαίου επί περίπου δύο εβδομάδες. Διεθνής ομάδας διάσωσης άρχισε την Κυριακή να τα απεγκλωβίζει ανά ομάδες των τεσσάρων. Τα τελευταία βγήκαν σώα και αβλαβή την Τρίτη.