Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας

«Αναμένω ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα παραμείνει (στο ελληνικό πρόγραμμα). Δεν είναι τόσο σημαντικό στο θέμα αυτό με ποιο ποσό θα συμμετέχει, αποφασιστικής σημασίας είναι ότι θα το κάνει».

Αυτά είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγακνγκ Σόιμπλε στην Rheinische Post της Παρασκευής.

«Θεωρώ ότι μετά η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας και από το 2018 θα έχει πρόσβαση στις αγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. Το θέμα της Ελλάδας δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στις γερμανικές εκλογές» πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός στην συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
Στην αναγκαιότητα της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αναφέρθηκε ξανά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με δηλώσεις του στην γερμανική Rheinische Post, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Βελέτας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεισφέρει στο νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, ώστε η Αθήνα να εξέλθει με φερέγγυο τρόπο στις αγορές το 2018.

«Αναμένω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει επί του σκάφους. Δεν είναι τόσο σχετικό το με τι ποσό θα συμμετέχει. Είναι σημαντικό να το κάνει», είπε ο Σόιμπλε στη Rheinische Post.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η χρηματοδοτική εμπλοκή του ΔΝΤ σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση νέων δανείων. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα στο μέλλον δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα διάσωσης και από το 2018 θα έχει πρόσβαση στην αγορά κεφαλαίων, όπως έχει προγραμματιστεί», είπε ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως οι εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία δεν θα επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατείας για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.