Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Η Αρσεναλ είναι ο τελευταίος σύλλογος πριν γυρίσω στην Ελλάδα

Ο τελευταίος σύλλογος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου πριν επιστρέψει στην Ελλάδα ίσως είναι η Άρσεναλ.

Αυτό είπε ο Ελληνας αμυντικός ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί να βοηθήσει τους Λονδρέζους, καθώς έμαθε πολλά στη Μίλαν, από τον Αλεσάντρο Νέστα και τον Τιάγκο Σίβα.

«Πιστεύω ότι τα 30 είναι η καλύτερη ηλικία για έναν αμυντικό. Άρα για τα επόμενα 3-4 χρόνια θα δίνω τα πάντα για την ομάδα . Ίσως αυτός είναι ο τελευταίος σύλλογος μακριά από τη χώρα μου. Είμαι εδώ για να βοηθήσω. Με την Τζένοα, τη Μίλαν και την Ντόρτμουντ έχω εμπειρία 10 χρόνων. Ήμουν στην Ντόρτμουντ με τον Γιούργκεν Κλοπ. Ήταν πολύ καλός προπονητής και έχει νοοτροπία νικητή. Είναι πολύ φιλικός με τους παίκτες και χαίρομαι που ήμουν μαζί του για 2 χρόνια. Στην Ιταλία έβλεπα τον Μαλντίνι. Έπαιξα μαζί με τον Νέστα στη Μίλαν. Ήταν μεγάλο σχολείο για εμένα. Με τον Τιάγκο Σίλβα επίσης. Ήταν εξαιρετικοί παίκτες, ώστε να μάθεις από αυτούς. Ήταν πρώτα από όλα αμυντικοί. Έχω μάθει πολλά και είμαι έτοιμος να κάνω ότι μπορώ», δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη «Daily Mail».

Ο Έλληνας αμυντικός αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του σύγχρονου αμυντικού και στον τρόπο παιχνιδιού του Ουνάι Έμερι ,ενώ τόνισε πόσο συνέβαλαν στη μεταγραφή του στην Άρσεναλ, οι Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Χένρικ Μικιταριάν.

«Φυσικά πρέπει να ξέρεις να παίζεις με την μπάλα, όμως τα τελευταία 5 χρόνια το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Πολλοί προπονητές και πολλές ομάδες κοιτούν μόνο πώς να παίζουν και όχι πώς να αμύνονται. Είμαι εδώ για να τους δείξω, ότι πρώτα από όλα είμαι αμυντικός. Την πρώτη μέρα ο προπονητής δούλεψε στην άμυνα. Όλοι οι παίκτες δουλεύουν στην τακτική με αυτόν. Βλέπουμε πολλά βίντεο, τι κάναμε λάθος και τι έπρεπε να κάνουμε καλύτερα. Με τον νέο προπονητή δουλεύουμε σε καταστάσεις που δεν έχουμε την μπάλα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω και ελπίζω ότι αυτήν τη χρονιά τα πράγματα στην άμυνα θα είναι πολύ καλύτερα. Ο Όμπα και ο Μίκι ήταν πολύ σημαντικοί. Είναι κάτι παραπάνω από φίλοι για εμένα. Ήμασταν μαζί στην Ντόρτμουντ και είναι πολύ καλοί παίκτες. Συνέβαλαν πολύ στην απόφασή μου να έρθω εδώ», υποστήριξε ο 30χρονος αμυντικός.