Σχεδιάζει το δικό της ”Bitcoin” η Εσθονία

Οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν στην εσθονική e-Residency, να λάβουν ένα έξυπνο δελτίο ταυτότητας που έχει εκδώσει η κυβέρνηση και ακόμη και να ανοίξουν μια επιχείρηση στην ΕσθονίαΗ Εσθονία αναμένεται να ξεκινήσει να παράγει το δικό της εικονικό νόμισμα, τύπου Bitcoin, για να συγκεντρώσει κεφάλαια. Αν εφαρμοστεί, θα είναι η πρώτη προσφορά νομισμάτων που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση (ICO).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται ως μέρος ενός προγράμματος “e-residence” που ξεκίνησε από τη χώρα στα τέλη του 2014. Το σχέδιο που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση επιτρέπει σε οποιονδήποτε στον κόσμο να γίνει ψηφιακός κάτοικος της Εσθονίας.

Οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν στην εσθονική e-Residency, να λάβουν ένα έξυπνο δελτίο ταυτότητας που έχει εκδώσει η κυβέρνηση και ακόμη και να ανοίξουν μια επιχείρηση στην Εσθονία.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους κατοίκους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να υπογράφουν ψηφιακά σημαντικά έγγραφα, να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς υπηρεσίες και να πραγματοποιούν ασφαλείς συναλλαγές από όλο τον κόσμο.

Η έκδοση εθνικού κρυπτο-νομίσματος θεωρείται το επόμενο βήμα στην προώθηση της οικονομίας της χώρας και στην επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της.

«Ένα ICO, στο πλαίσιο του οικοσυστήματος e-Residency, θα δημιουργήσει μια ισχυρή ευθυγράμμιση κινήτρων μεταξύ των “e-κατοίκων και αυτού του ταμείου και πέρα ​​από την οικονομική πτυχή, οι e-κάτοικοι αισθάνονται περισσότερο σαν μια κοινότητα αφού υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μπορούν να κάνουν μαζί», είπε ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin.

«Επιπλέον, αν αυτά τα ESTcoins εκδοθούν ασχέτως ενός (θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκδοθούν σε πολλαπλές μορφές ταυτόχρονα, τίποτα λάθος με αυτό) τότε θα ήταν εύκολο και βολικό να χρησιμοποιηθούν μέσα σε έξυπνες συμβάσεις και άλλες εφαρμογέ», πρόσθεσε ο Buterin.

Ένα ICO που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση θα δώσει στους πολίτες μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας και θα συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας, λέει ο Kaspar Korjus, διευθύνων σύμβουλος της e-residency στην Εσθονία.

Το μέτρο ενδέχεται να διευρύνει τον πληθυσμό της Εσθονίας, που αριθμεί σε 1,3 εκατομμύρια κατοίκους, κατά 10 εκατομμύρια ψηφιακούς κατοίκους. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα