ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι δέσμια ακραία συντηρητικών και αναχρονιστικών αντιλήψεων

Ο  ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του απαντώντας στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας ότι ο υπουργός Παιδείας είναι εκτός τόπου και χρόνου αναφέρει ότι “Όπως φάνηκε για ακόμη μία φορά, η ΝΔ είναι δέσμια ακραία συντηρητικών και αναχρονιστικών αντιλήψεων που καμία σχέση δεν έχουν με την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων σχολείων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

Και στη συνέχεια προσθέτει: «Μετά από 20 χρόνια εκδίδεται ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα για τα δημοτικά σχολεία, που αναβαθμίζει την καθημερινότητά τους και την κάνει συμβατή με τις αλλαγές που στο μεταξύ έχουν συντελεστεί.

Η ευρύτερη συζήτηση για τον εορτασμό των εθνικών επετείων στα σχολεία δεν πρέπει να ευτελίζεται με άναρθρες κραυγές, αλλά να διεξάγεται με επιχειρήματα που αρμόζουν σε μία σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία».

Το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του σχολίασε:

«Ο κ. Γαβρόγλου είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει την απόφασή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Παραμένει ένας γραφικός εκφραστής μιας ακραίας μειοψηφικής έκφρασης. Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι στη συνείδηση του κόσμου οι σημαιοφόροι στις παρελάσεις είναι ταυτισμένοι με την αριστεία και την πρόοδο».