Συντριβή Τουρκικού μεταγωγικού αεροσκάφους – Νεκροί 3 στρατιώτες

Τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στη νότια Τουρκία, ενώ μετείχε σε στρατιωτική άσκηση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις στρατιώτες, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.

Δύο πιλότοι και ένας μηχανικός επέβαιναν στο αεροπλάνο και όλοι τους σκοτώθηκαν όταν κατέπεσε κοντά στη λίμνη Εγκιρντίρ, στην επαρχία Ισπάρτα.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Το μεταγωγικό, τύπου CASA CN-235, είχε απογειωθεί αργά το πρωί για να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική πτήση. Γύρω στις 11.50 (ώρα Ελλάδας) χάθηκε η επικοινωνία μαζί του και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.
Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και «τις σορούς των τριών ηρώων μας» ανέφερε ο στρατός, κάνοντας λόγο για ένα “τραγικό δυστύχημα”.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ισπάρτα, ο Σεχμούς Γκουναϊντίν, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TRT είπε ότι στην περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ένα τουρκικό μαχητικό συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά ο πιλότος του σώθηκε καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα.
Δεν είχαν την ίδια τύχη δύο άλλοι πιλότοι, το αεροσκάφος των οποίων συνετρίβη τον Μάρτιο του 2015 στην κεντρική Τουρκία.