Συνεχίζουμε με Έργο και Ρεαλισμό

Του Λευτέρη Χριστοφόρου* 

Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εξαγγείλει την υποψηφιότητα του για Επανεκλογή στη Διακυβέρνηση της πατρίδας μας, στις 14 Οκτωβρίου.

Με την αναμενόμενη εξαγγελία Επανεκλογής οφείλω να καταγράψω και να τονίσω με Ρεαλισμό και Επιχειρήματα γιατί αποτελεί αναγκαιότητα για το τόπο η υποψηφιότητα και η επανεκλογή του ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.

ΠΡΩΤΟΝ. Το 2013 όπου ο τόπος χρεοκοπούσε και οι πάντες βρίσκονταν σε απόγνωση, εάν μας έλεγαν ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας βγάλει από τη κρίση, να επαναφέρει την οικονομία στην ανάπτυξη και τη προοπτική, να μας βγάλει από τα μνημόνια και να ξανακτίσει τη Κύπρο της Ανάπτυξης, της Ευημερίας και της Ανοδικής Πορείας, τότε είτε που θα θεωρούσαμε αυτή την υπόθεση ανέφικτη ή θα λέγαμε ότι θα πρόκειται για γιγαντιαίο επίτευγμα που θα δημιουργούσε ένα μικρό θαύμα για τον τόπο μας και για τους πολίτες.

Τούτο επιτεύχθηκε και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Δημιουργός αυτής της πρωτοφανούς επιτυχίας, ονομάζεται ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Η απήχηση της οικονομικής επιτυχίας της πατρίδας μας, στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, είναι τεράστια και η Κύπρος αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ευρωπαίους όταν επιχειρούν να αναδείξουν μοντέλο αξιόπιστης κι επιτυχούς πορείας χώρας που κατόρθωσε τη Χρεωκοπία να τη μετατρέψει σε Νέα Οικονομική Επανεκκίνηση και σε νέα προοπτική. Εμείς επειδή βιώσαμε τις τραυματικές εμπειρίες του 2013 όπου η Κύπρος καρφώθηκε στο μαύρο πίνακα της χρεωκοπίας και της αποτυχίας και αντιμετωπιζόταν με περιφρόνηση στην Ευρώπη, τώρα συναισθανόμαστε πλήρως τη μεγάλη Ανατροπή και το Τεράστιο Επίτευγμα, της πενταετούς διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

ΤΡΙΤΟΝ. Η Κύπρος ρίσκαρε στο παρελθόν και κινήθηκε Αριστερά με τη ψευδαίσθηση ότι ο λαός θα απολαμβάνει με χρυσά κουτάλια την Αριστερή Διακυβέρνηση της δήθεν Ευμάρειας και Ευημερίας. Ρίσκαρε η Κύπρος αλλά μπήκε σε περιπέτειες και έφτασε στο χείλος της ολοκληρωτικής καταβαράθρωσης και του οικονομικού εξανδραποδισμού του λαού μας. Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έκανε σκληρούς αγώνες με επιτυχή οικονομική πολιτική και πολλές θυσίες του λαού μας, για να διορθώσει τα μοιραία λάθη του παρελθόντος. Ποιος πραγματικά θα ήθελε να οδηγήσει ξανά το λαό μας σε νέα ρίσκα, αβεβαιότητες και περιπέτειες. Είναι πολύ εύκολο να χαλάσεις μέσα σε μια στιγμή ,όσα έκτισες με σκληρή προσπάθεια, με κόπους και θυσίες, μέσα σε πέντε χρόνια. Ο λαός μας που δοκιμάσθηκε από την οικονομική κρίση, γνωρίζει, ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, απαιτείται ασφάλεια και εγγύηση για το αύριο. Αυτή την επιλογή τη προσφέρει, αναμφίβολα, με τον πιο ασφαλή και δοκιμασμένο τρόπο η υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Η Κύπρος σήμερα, με τη διαχρονική ισχυρή παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη στα Ευρωπαϊκά Όργανα και στην ΕΕ, δημιούργησε ισχυρές συμμαχίες που στηρίζουν τη Κύπρο τόσο στο Εθνικό Θέμα όσο και στον κοινωνικοοικονομικό τομέα καθώς και τα ευρύτερα συμφέροντα μας.

Το ισχυρό ηγετικό προφίλ του Νίκου Αναστασιάδη στην ΕΕ καθώς και η αναγνώριση, εκτίμηση και εμπιστοσύνη που απολαμβάνει, ισχυροποιούν ταυτόχρονα και την πατρίδα μας, μέσα στην ΕΕ και την βοηθούν αναμφίβολα σε όλα τα σημαντικά ζητήματα.

ΠΕΜΠΤΟΝ. Παρά την προκλητική αδιαλλαξία της Τουρκίας στις Συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στάθηκε όρθιος, υπερασπίσθηκε αρχές και αξίες και μαζί με την Ελλάδα πέτυχε το σημαντικότερο επίτευγμα από το 1974. Την επιτυχία να καταστεί βασική αρχή του ΟΗΕ η δική μας θεμελιώδη θέση ότι η Λύση του Κυπριακού θα έχει αφετηρία, την κατάργηση των εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Με την ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ ο Νίκος Αναστασιάδης, κράτησε ζωντανή τη προοπτική για επανέναρξη των συνομιλιών και έπεισε και τους πλέον δύσπιστους για το δίκαιο της υπόθεσης μας, τις αποκλειστικές ευθύνες της Τουρκίας και την δεδομένη θέληση και αποφασιστικότητα μας για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών.

Πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο τόπος σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται την Ασφάλεια, τη Σιγουριά και τη Σταθερότητα για να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, όπως έπραξε τα τελευταία πέντε χρόνια και είμαι πεπεισμένος ότι κανένας δεν επιθυμεί να ρισκάρει και να βάλει το τόπο ξανά σε περιπέτειες.

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ τα διασφάλισε όλα αυτά κι απέδειξε ότι μπορεί να συνεχίσει να τα διασφαλίζει προς όφελος της πατρίδας μας και των πολιτών μας.

*Αναπλ. Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. – Ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ