Συνεννόηση αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών Ν.Κορεας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας για Β.Κορέα

Βιντεοδιάσκεψη πραγματοποίησαν οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία σχετικά με την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Ενημερώθηκα εκτενέστερα σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα στοιχεία, την ανάλυση πληροφοριών γύρω από την πυρηνική δοκιμή και την  εφαρμογή αντιμέτρων, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας στην Σεούλ.

Παράλληλα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, συμφώνησαν ότι η Κίνα θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις πυραυλικές της δοκιμές, δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι.

“Η Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος συμφώνησαν στον κεντρικό ρόλο που καλείται η Κίνα να διαδραματίσει και ότι είναι σημαντικό ότι χρησιμοποίησαν όλες τις μοχλεύσεις που είχαν στην διάθεσή τους για να διασφαλίσουν ότι η Βόρεια Κορέα θα σταματήσει να πραγματοποιεί αυτές τις παράνομες ενέργειες ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των κρατών στην περιοχή”, τόνισε ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα η Βρετανίδα Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεργαστεί και με Ευρωπαίους ηγέτες για περαιτέρω μέτρα που η ΕΕ μπορεί να επιβάλει για να ασκήσει πίεση στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας.