Συνελήφθη ταχυδρομικός υπάλληλος – Τι αναφέρουν οι Τ.Υ.

Σύμφωνα με αστυνομική ανανκοίνωση, συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση 56χρονος από την επαρχία Λευκωσίας, ταχυδρομικός υπάλληλος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατάχρησης εξουσίας, κλοπής, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό.

Το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, σε σχέση με τη σύλληψη από την Αστυνομία, ταχυδρομικού υπαλλήλου στη Λευκωσία, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

(α) Μετά από πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία, ως αποτέλεσμα εσωτερικού ελέγχου, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθηκε ταχυδρομικός υπάλληλος.

(β) Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση υπεξαίρεσης καταβληθέντων ταχυδρομικών τελών, αφού φαίνεται ότι ο ύποπτος, ενώ εισέπραττε από πελάτες τα προβλεπόμενα τέλη για την αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων, επικολλούσε σε αυτά λιγότερης αξίας γραμματόσημα και κατακρατούσε τη διαφορά.

(γ) Το Τμήμα εκφράζει τη λύπη του για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο δεν αντανακλά την ποιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του προσωπικού του, που ασκεί τα καθήκοντα του αμερόληπτα και με ευσυνειδησία για εξυπηρέτηση του κοινού.