Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν τον Ιούλιο…

Με τον Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί τον ερχόμενο μήνα ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια του προγραμματισμένου ταξιδιού του στην Ευρώπη.

Αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα σχέδια της συνάντησης αυτή, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 Ιουλίου στο Βέλγιο ή μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Βρετανία στις 13 Ιουλίου, μεταδίδει το Bloomberg.

Προετοιμασίες για το τετ-α-τετ των ηγετών των δύο υπερδυνάμεων γίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και αρκετές εβδομάδες αν και δεν είχε αναφερθεί μέχρι τώρα ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος.

Πρόσφατα ο Τραμπ τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της Ρωσίας στην Ομάδα των Επτά (G7) από την οποία είχε αποπεμφθεί μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. «Αν ήταν [ο Πούτιν] παρών στη σύνοδο [στον Καναδά] θα μπορούσα να του ζητήσω να κάνει πράγματα που είναι καλά για τον κόσμο, για τη χώρα μας και για τον ίδιο», είπε. Αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή στη G7.

Πούτιν και Τραμπ έχουν τσακωθεί κατά καιρούς αφότου ο Ρεπουμπλικανός ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ. Ο Τραμπ επιτέθηκε κατά του Πούτιν μετά την επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα της Συρίας νωρίτερα φέτος. «Δεν θα έπρεπε να συνεργάζεσαι μ’ ένα Κτήνος που σκοτώνει με αέρα το λαό του και το απολαμβάνει», έγραψε στο Twitter τον περασμένο Απρίλιοι αναφερόμενος στη συμμαχία του Ρώσου προέδρου με τον Σύρο ομόλογό του, Άσαντ.

Ωστόσο, οι δύο ηγέτες διατηρούν μια μάλλον φιλική σχέση. Πρόσφατα ο Πούτιν αποκάλυψε ότι μιλά τακτικά στο τηλέφωνο με τον Τραμπ, αν και σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει επισήμως ο Λευκός Οίκος τα τηλεφωνήματα αυτά δεν είναι παραπάνω από οκτώ αφότου ορκίστηκε Πρόεδρος ο Τραμπ.