Συνάντηση ΠτΔ με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά τη συνάντηση η κα Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι ζήτησε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης που θα έχει ο Πρόεδρος με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Όπως είπε η κα Σπέχαρ, κατά τη συνάντηση θα συζητηθεί το Κυπριακό και άλλα θέματα.

Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ προσβλέπει στη συνάντηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό περιλαμβανομένων και των εγγυητριών δυνάμεων για να ακούσει τις σκέψεις και ιδέες τους για τα επόμενα βήματα.

Ερωτηθείσα είπε ότι «η διαδικασία για το Κυπριακό είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και ο ΓΓ επιθυμεί να ακούσει πρώτα και κύρια από τα μέρη».

Κληθείσα να πει κατά πόσο εκτιμά πως η προεκλογική περίοδος στην Κύπρο αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια για επανέναρξη της διαδικασίας για το Κυπριακό, η κα Σπέχαρ απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει μέσα από τα χρόνια, όπου κατά καιρούς υπήρξαν διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε ερώτηση αν το πλαίσιο που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ ισχύει, η κα Σπέχαρ είπε ότι και το πλαίσιο και οι καλές υπηρεσίες του ΓΓ εξακολουθούν να υφίστανται.