Συνάντηση ΠτΔ με Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων κ. Μάριος Κουλούμας δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «συζητήσαμε τα μεγάλα θέματα της μεταρρύθμισης, κυρίως το θέμα της εφαρμογής του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης των κρατικών νοσοκομείων.

Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, ο Πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τόσο της αυτονόμησης όσο και του ΓΕΣΥ.

Λάβαμε πολύ σημαντικές αποφάσεις σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως είναι η ενίσχυση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει με επιτυχία την αυτονόμηση των κρατικών νοσοκομείων, όπως επίσης και ενίσχυση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, έτσι ώστε με γοργούς ρυθμούς να προχωρήσει με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, με τη συμφωνία και την εκπόνηση των κανονιστικών θεσμικών πλαισίων που ακόμη εκκρεμούν.

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι με την πλήρη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο ίδιος προσωπικά θα επιβλέπει και θα συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε η μεταρρύθμιση να προχωρήσει σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας».

Ερωτηθείς είπε ότι «έχουμε ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη νέα τακτική που επικρατεί και προωθείται στο θέμα της πρόσβασης ασθενών στα φάρμακα και επίσης τον έχουμε ευχαριστήσει γιατί η Κυβέρνησή του έχει εγκρίνει περαιτέρω ενίσχυση του προϋπολογισμού των φαρμάκων, έτσι ώστε κανένας ασθενής να μην μείνει χωρίς το φάρμακο, το οποίο του είναι αναγκαίο».