Συνάντηση ΠτΔ με αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής επεσήμανε ότι έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση ανάμεσα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τέθηκαν τα ζητήματα που ήθελαν να θέσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι, επειδή όλα αυτά τα αιτήματα έχουν οικονομική διάσταση, λέχθηκε ξεκάθαρα ότι δεν θα μπορούσαν να τύχουν άμεσης διαχείρισης αυτή την περίοδο που διανύουμε ενόψει και των Προεδρικών Εκλογών. Όμως, η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο. Μπήκαν συγκεκριμένα πλαίσια, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, στα οποία όλα τα θέματα θα συζητηθούν. Μάλιστα, θα συζητηθούν και στις αρμόδιες θεσμοθετημένες επιτροπές, στα αρμόδια θεσμοθετημένα σώματα, ούτως ώστε και να καταλήξουμε ως προς το ύψος των κονδυλίων που χρειάζονται για να ικανοποιηθούν, αλλά και ως προς τις προοπτικές ικανοποίησης και τον τρόπο ικανοποίησης κάποιων αιτημάτων».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι αιτήματα τα οποία δικαιολογούνται, ο κ. Καδής είπε: «Αυτό θα φανεί στην πορεία του διαλόγου. Δεν είναι αρνητική η Κυβέρνηση στην ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων που συνδέονται με την ανάκαμψη της οικονομίας, όπως για παράδειγμα κάποιες περικοπές οι οποίες είχαν γίνει στους μισθούς παλαιότερα. Θα μπει συγκεκριμένο πλαίσιο για να δούμε πώς αποκαθίστανται οι μισθοί με τον χρόνο. Αποφασίστηκε ότι θα συζητηθεί ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα μέσα από τα οποία θα επανέλθουν σταδιακά οι μισθοί στα προηγούμενα επίπεδα».

Ερωτηθείς αν έλαβε το τελικό πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα των εξετάσεων για το νέο σύστημα διορισμού, ο Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι το αναμένει και θα προβεί σε δηλώσεις μόλις έχει το τελικό πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή, αλλά και την άποψη του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος θα δώσει γενικότερα τις απόψεις του, λαμβάνοντας υπόψη και το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή, αλλά και το πόρισμα της ερευνούσας Λειτουργού που όρισε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε σχέση με το θέμα της πρόωρης ανάρτησης των θεμάτων των εξετάσεων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

«Παραμένει η θέση ότι δεν πρέπει να ακυρωθούν οι εξετάσεις και θα οριστικοποιηθεί όταν λάβουμε και τα δύο σημειώματα που αναμένουμε. Και από τον Γενικό Ελεγκτή και από τον Γενικό Εισαγγελέα», υπογράμμισε ο κ. Καδής.