Συλλούρης για Τράπεζες: Δεν μπορούν να απαλλάσσονται οι ένοχοι 

Συλλούρης: Όσο κι αν ευθύνονται οι εποπτικές αρχές γιατί δεν τιμώρησαν έγκαιρα διοικητικά συμβούλια και διευθύνοντες συμβούλους (τραπεζών) για τον τρόπο που λειτούργησαν, δεν μπορεί να απαλλάσσονται οι ίδιοι οι ένοχοι.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης χαρακτήρισε περίεργη τη δημοσιότητα αλλά και τις τοποθετήσεις που γίνονται γύρω από το ζήτημα με τον τέως Διοικητή της ΚΤ Πανίκο Δημητριάδη,

«Το πρώτο περίεργο είναι λες και πρώτη φορά άκουσαν οι πάντες στην Κύπρο ότι υπήρχαν ευθύνες στον κ. Δημητριάδη. Το δεύτερο πιο περίεργο είναι λες και το συμπέρασμα είναι ότι η κατάρρευση της οικονομίας έγινε μόνο λόγω ευθύνης του κ. Δημητριάδη και όχι του συνόλου των εποπτικών αρχών και του τρόπου με τον οποίο λειτούργησαν οι διοικήσεις των τραπεζών τις οποίες και δεν μπορούμε να απαλλάσσουμε από τις τραγικές ευθύνες» δήλωσε σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως όσο κι αν ευθύνονται οι εποπτικές αρχές γιατί δεν τιμώρησαν έγκαιρα διοικητικά συμβούλια και διευθύνοντες συμβούλους (τραπεζών) για τον τρόπο που λειτούργησαν, δεν μπορεί να απαλλάσσονται οι ίδιοι οι ένοχοι.

«Φταίει και ο Δημητριάδης, φταίει και η ΚΤ και τα συμβούλια της πριν και μετά και σήμερα καθώς ακόμα δεν έκαμε τίποτε το νέο ΔΣ της ΚΤ» είπε και επανέλαβε ότι δεν μπορούν να απαλλάσσονται οι διευθύνσεις και οι διοικήσεις των τραπεζών για τον τρόπο που λειτούργησαν.

«Αλλά δεν πρέπει να απαλλάσσονται των ευθυνών τους και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα πρέπει να εργαστούμε σαν κράτος να αναδείξουμε αυτές τις ευθύνες και να ζητήσουμε και τις ανάλογες αποζημιώσεις από την ΕΚΤ» δήλωσε.