Συλλήψεις στους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε Λάρνακα και Λεμεσό

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τη λήξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ, τρία πρόσωπα ηλικίας 45, 43 και 17 ετών, από τη Λάρνακα, ενώ κατευθύνονταν προ το αυτοκίνητό τους, δέχθηκαν επίθεση από δέκα περίπου άγνωστα πρόσωπα.

Κατά την επίθεση, οι δράστες χτύπησαν τον 43χρονο σε διάφορα μέρη του σώματός του, με αποτέλεσμα να διακομισθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Επίσης, κατά την επίθεση οι δράστες προσπάθησαν να χτυπήσουν και τον 45χρονο, καθώς επίσης να αποσπάσουν κασκόλ από τον 17χρονο.

Από τις ιατρικές εξετάσεις, που υποβλήθηκε ο 43χρονος διαπιστώθηκε, ότι υπέστη ολική ρήξη χιαστών συνδέσμου και αριστερού γονάτου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός 27χρονου από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Βία στους Αθλητικούς χώρους – σύλληψη – απόλυση

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ, ένα πρόσωπο που βρισκόταν στη δυτική κερκίδα, θεάθηκε να ανάβει πυρσό.

Με τη χρήση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του σταδίου, το συγκεκριμένο πρόσωπο, εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε από μέλη της Αστυνομίας, κατά την αναχώρηση των φιλάθλων.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για 17χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό, όπου και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.

Στη συνέχεια, ο 17χρονος, αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη συνεχίζει τις εξετάσεις.

Επίσης, 23 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του καλαθοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΠ ΠΑΦΟΥ-ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη χθες στην Πάφο, μερίδα οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας άναψαν φωτοβολίδες και έριξαν στο χώρο όπου βρίσκονταν δύο κροτίδες.

Με την άμεση επέμβαση μελών της Αστυνομίας, η κερκίδα των φιλοξενούμενων εκκενώθηκε και μετά από διαβουλεύσεις, ο αγώνας επανάρχισε και τελείωσε κανονικά.