ΣΥΚΑΔΕ: Βουλή και κυβέρνηση να βρουν τη χρυσή τομή πριν να είναι αργά

Έκκληση ΣΥΚΑΔΕ για ωράρια καταστημάτων

Έκκληση για συνεργασία και εξεύρεση της χρυσής τομής για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων απευθύνει στην Βουλή των Αντιπροσώπων και την Υπουργό Εργασίας ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥΚΑΔΕ).

Σε δηλώσεις του, με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΚΑΔΕ, Ανδρέας Θεοδούλου, ανέφερε ότι «τα περίπτερα και τα καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη επιχείρηση από τη φιλελευθεροποίηση των ωραρίων», εξηγώντας ότι τα τελευταία χρόνια έβαλαν λουκέτο περισσότερες από 800 επιχειρήσεις. Ο κ. Θεοδούλου σημείωσε ότι «τόσο η Βουλή όσο και η Υπουργός Εργασίας αναγνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και βλέπουν θετικά τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο ΣΥΚΑΔΕ για τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να συνυπάρξουν. Αν και υπάρχει η θέληση και από τις δύο πλευρές για συγκεκριμένες ενέργειες, λόγω του νομικού λαβυρίνθου που έχει δημιουργεί, επικρατεί μία στασιμότητα η οποία δεν επιτρέπει τη λήψη οποιονδήποτε διορθωτικών μέτρων.

Δυστυχώς, τα Δικαστήρια δεν έδωσαν τις γνωματεύσεις που θα παρείχαν τις λύσεις στο πρόβλημα. Όλα πλέον κρέμονται από πολιτικές αποφάσεις. Είναι επιτακτική η ανάγκη οι δύο πλευρές να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα για την εξεύρεση, το συντομότερο δυνατό, λύσεων που θα επιτρέψουν την επαναφορά ισορροπίας στο λιανικό εμπόριο και την προστασία της ταυτότητας και επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεών μας».