Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να συζητηθούν, ανάμεσα σε αλλά, η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράν, ενώ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα γίνει, ανάμεσα σε άλλα, η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κα Φεντερίκα Μογκερίνι, τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για τις Διοργανικές Σχέσεις κ. Φρανς Τίμερμανς, και τους Επιτρόπους για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας κ. Γιοχάνες Χαν και Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στο περιθώριο των Συμβουλίων, στις 18 Μαρτίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην παρουσία του Επιτρόπου για θέματα Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων κ. Έττινγκερ όπου θα συζητηθεί το μελλοντικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ καθώς επίσης θέματα Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ.

Στις 20 Μαρτίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.