Στη Κύπρο αύριο Τσίπρας και Βασιλιάς Αμπντάλλα Β’

Πραγματοποιείται αύριο, στο Προεδρικό Μέγαρο, η πρώτη Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, στην οποία θα συμμετάσχουν, επικεφαλής αντιπροσωπειών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄ και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας, και στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφούν συμφωνίες ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατίας, την Ελλάδα και την Ιορδανία.

Επίσης, στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας θα έχουν διαβουλεύσεις τις οποίες θα ακολουθήσει υπογραφή διμερών συμφωνιών. .

Συγκεκριμένα, αύριο θα αφιχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Στη συνέχεια θα αφιχθεί ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, ο οποίος θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίον θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με υπογραφή συμφωνιών κατά τη λήξη των διαβουλεύσεων.

Στη συνέχεια οι τρεις ηγέτες θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών.

Αργότερα οι ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ τις οποίες θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνιών ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Στη συνέχεια οι ηγέτες και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Μετά το γεύμα θα πραγματοποιηθεί κατ΄ιδίαν συνάντηση του Βασιλιά της Ιορδανίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.