Σταδιακή υποχώρηση της σκόνης από σήμερα – Έρχονται βροχές

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, θα παρατηρούνται αρχικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις, όµως σύντοµα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναµένεται από το µεσηµέρι και µετά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευµα, στα δυτικά και βόρεια παράλια, δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα εµφανίζονται ψηλές νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά παράλια τοπικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Παρασκευή και µη αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο.

Την Κυριακή, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως µετά το µεσηµέρι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.