Σοκ! Ιταλός ιερέας κακοποιεί σεξουαλικά 11χρονη, δηλώνει ότι «ο διάβολος τον παρέσυρε»

Νέο σκάνδαλο παιδοφιλίας συγκλονίζει την καθολική εκκλησία, καθώς ένας ιερέας κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα 11χρονο κορίτσι μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο 70χρονος Ιταλός ιερέας συνελήφθη πριν από ένα μήνα και έχει διαταχθεί ο κατ’ όικον περιορισμός του, ενώ η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται με εντολή της δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ο ιερέας σε συνέντευξη που έδωσε σε ιταλική εφημερίδα δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ωστόσο είπε ότι «ο διάβολος με έσπρωξε στην αμαρτία».

Επίσης, χαρακτήρισε τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου κοριτσιού ως «ανταλλαγή τρυφερότητας», ενώ τα πράγματα στη συνέχεια έγιναν ακόμα πιο άβολα.

«Φαινόταν πιο ώριμη από την ηλικία της» είπε ο ιερέας, προσθέτοντας ότι «έμαθα μετά ότι ήταν 11 χρονών, […] έμοιαζε με 15», παραβλέποντας ότι η ηλικία σεξουαλικής ωριμότητας στην Ιταλία είναι τα 16 έτη.

Ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη σημείωσε ότι ο ιερέας μοιάζει να μην ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι διώκεται ποινικά και είπε ότι έχει αφεθεί «στα χέρια του Ιησού».

Πηγή: Corriere della Serra