Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Οι 5 κατηγορούμενοι εφεσίβαλαν την απόφαση καταδίκης τους

Μετά τη καταδίκη τους από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, οι 5 κατηγορούμενοι στο γνωστό σκάνδαλο ΣΑΠΑ, εφεσίβαλαν την απόφαση για καταδίκη τους και για τη ποινή που τους έχει επιβληθεί.

Η ακρόαση της έφεσης ξεκίνησε 22 και 23 Ιανουαρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα συνεχιστεί στις 29 τρέχοντος.

Στις 22 αγόρευσαν οι συνήγοροι των Γ. Μιχαηλίδη και Φ. Σαρίκα ενώ στις 23 τρέχοντος αγόρευσαν  οι συνήγοροι των Γ. Σιαηλή και Β. Βασιλείου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου αναμένεται η αγόρευση του συνηγόρου του Ε. Ευσταθίου και ακολούθως σε επόμενη δικάσιμο θα αγορεύσουν οι εκπρόσωποι του Γενικού Εισαγγελέα.

Το Εφετείο αναμένεται να επιφυλάξει την απόφασή του σε μελλοντικό χρόνο λόγω του ογκοδέστατου μαρτυρικού υλικού.

Οι καταδικασθέντες, ο πρώην δήμαρχος Πάφου και πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης, του ΔΗΚΟ Ευστάθιος Ευσταθίου, του ΑΚΕΛ Βάσος Βασιλείου και ο Γιώργος Σιαηλής ουδέποτε παραδέχθηκαν ότι χρηματίστηκαν.

Οι πέντε κατηγορούμενοι είναι ο Γιώργος Μιχαηλίδης,  στον οποίο επεβλήθη μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ½ χρόνια, ο Φειδίας Σαρίκας στον οποίο το Δικαστήριο επέβαλε μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 χρόνια, ο  Ευστάθιος Ευσταθίου στον οποίο επεβλήθη μέγιστη ποινή  φυλάκισης, 5 1/2 χρόνια., ο  Βάσος Βασιλείου, που καταδικάστηκε σε μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 έτη και τέλος ο  Γιώργος Σιαηλής ο οποίος καταδικάστηκε με  4 χρόνια ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της παράνομης νομιμοποίησης εσόδων.