Σε αδιέξοδο η συνάντηση Χαμπιαούρη με εκπαιδευτικούς – Κλιμακώνουν τα μέτρα

Σε αδιέξοδο ακτάληξε η απογευματινή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ,ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση των γραμματειών των συνδικαλιστικών εκπαιδιευτικών οργανώσεων αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση αλλά και κλιμάκωση των μέτρων.

Αυτούσια η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών οργανώσεων:

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης οδήγησε σε ναυάγιο την πρωτοβουλία των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε στον χώρο της Εκπαίδευσης, εξαιτίας της αδιαλλαξίας που επέδειξε από την αρχή της σημερινής συνάντησης.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες των ηγεσιών των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και της ευελιξίας που αυτές επέδειξαν, θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου συγκεκριμένες εισηγήσεις για υπέρβαση του αδιεξόδου, τελικά δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η σημερινή συνάντηση απέδειξε για μια ακόμα φορά το ανέφικτο της συνεννόησης με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Ως εκ τούτου, οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, στην έκτακτη συνεδρία των Γραμματειών τους που ακολούθησε της συνάντησης με τον Υπουργό, αποφάσισαν τα ακόλουθα:

1) Νέα δυναμική κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών σε χώρο και χρόνο που θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί προσεχώς και σίγουρα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

2) Σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων χωριστά και στη συνέχεια από κοινού, την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, για να αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα και να αποφασιστεί κλιμάκωση των μέτρων.

Τέλος, οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις στέλνουν το μήνυμα προς τον εκπαιδευτικό κόσμο και την Κοινωνία για ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και υπογραμμίζουν για μια ακόμη φορά ότι ο Υπουργός Παιδείας και οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι οι βασικές αιτίες για τη διαφαινόμενη μη ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.