ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΠΑΣΥΔΥ, ζητούν ενημέρωση από τη Συνεργατική Κ.Τ.

Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεργατικής να καλέσει και να ενημερώσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΠΑΣΥΔΥ:

“Με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, οι Συντεχνίες ΣΕΚ – ΠΕΟ – ΠΑΣΥΔΥ τονίζουν ότι μέσα από οποιαδήποτε διαδικασία ακολουθηθεί και αποτέλεσμα προκύψει θα πρέπει:

1. Να διασφαλιστούν και να συνεχίσουν να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση οι όροι απασχόλησης και οι οποιεσδήποτε εργασιακές συμφωνίες έχουν επιτευχθεί μεταξύ της Σ.Κ.Τ. και του προσωπικού.

2. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτή από μέρους των Συντεχνιών η οποιαδήποτε περίπτωση εξαναγκασμού σε παραίτηση ή απόλυση προσωπικού.

3. Άμεσα ο ιδιοκτήτης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να καλέσουν και να ενημερώσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις που αφορούν το προσωπικό της Σ.Κ.Τ. Οι οποιεσδήποτε εργασιακές αλλαγές που αφορούν το προσωπικό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα παρακολουθεί τι εξελίξεις και μέσα από τα αρμόδια σώματα του θα πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για διασφάλιση των συμφερόντων του προσωπικού της Σ.Κ.Τ.”

Εκ των Συντεχνιών

ΣΕΚ – ΠΕΟ – ΠΑΣΥΔΥ