Σήμερα τελικά η αναχώρηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Άμυνας και Τμήματος Δασών για Αθήνα

Λόγο μηχανικής βλάβης το στρατιωτικό αεροσκάφος C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αναβλήθηκε χθες το βράδυ για σήμερα η αναχώρηση της ομάδας 60 ατόμων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Άμυνα και το Τμήμα Δασών, οι οποίοι θα βοηθούσαν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, ενώ όλα ήταν έτοιμα χθες βράδυ για να αναχωρήσει η ομάδα για την Αθήνα και είχαν διενεργηθεί οι απαραίτητοι διαδικαστικοί έλεγχοι στο προσωπικό και τον εξοπλισμό του, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο C130 με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίο να μην πραγματοποιηθεί η μεταφορά των 60 ατόμων.

Η αναχώρηση της ομάδας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Βοηθός Διευθυντής (Επιχειρήσεων) Λεωνίδας Λεωνίδου, αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί γύρω στις 08:00 σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα, «η ομάδα από την Κύπρο που θα συνδράμει τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα αποτελείται από 60 άτομα από τρεις Υπηρεσίες, δηλαδή Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα και Τμήμα Δασών. Η ομάδα παίρνει μαζί της τον προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό της, ενώ δεν θα μεταφερθεί στην Αθήνα μηχανοκίνητος εξοπλισμός».

Τόνισε επίσης ότι με την άφιξη της ομάδας στην Αθήνα θα υπάρξει συνεννόηση με τις εκεί αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες οδηγίες αναφορικά με το μέρος που θα μεταφερθούν για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Ενώ άγνωστος είναι ο χρόνος παραμονής της ομάδας στην Ελλάδα.