Σήμαναν συναγερμό οι σειρήνες στην Ιαπωνία για τον πύραυλο του Κιμ (Video)

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ιαπωνία από το νεό πύραυλο που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα.

Στο βίντεο που ανήρτησε ένας Αμερικανός που ζει στο νησί Χοκάιντο, ένα από τα τμήματα της Ιαπωνίας που βρέθηκε στην πορεία του πυραύλου, καταγράφεται η στιγμή που οι σειρήνες ηχούν και από τα μεγάφωνα ακούγεται στα ιαπωνικά η ενημέρωση για την εκτόξευση του πυραύλου.

Σχεδόν ταυτόχρονα, όπως φαίνεται στο ίδιο βίντεο, στο κινητό τηλέφωνο του Αμερικανού πολίτη έφτασε ένα SMS με το οποίο οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν για την επιθετική ενέργεια της Πιονγιάνγκ.

«Πυραύλος εκτοξεύτηκε. Πύραυλος εκτοξεύτηκε. Φαίνεται ότι εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα. Παρακαλώ κατευθυνθείτε σε κτήριο με σταθερή δομή ή πηγαίνετε στο υπόγειο του σπιτιού σας» ήταν το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα στις 7 το πρωί (ώρα Ιαπωνίας).

Η λήξη συναγερμό ήρθε επτά λεπτά αργότερα όταν στα κινητά τηλέφωνα έφτασε ένα δεύτερο SMS που ενημέρωνε ότι «ο πύραλος πέρασε, ο πύραυλος πέρασε. Φαίνεται ότι ο πύραυλος πέρασε από το Χοκάιντο και έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αν βρείτε κάτι ύποπτο μην το πλησιάσετε. Ενημερώστε την αστυνομία και την πυροσβεστική».

Στο γράφημα που δημοσίευσε ο Guardian αποτυπώνεται ακριβώς η πορεία του πυραύλου.