Σάλος στη Βουλή μετά τις νέες καταγγελίες Μιχαηλίδη κατά Κουρσουμπά

Η κόντρα του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και της Επίτροπου Νομοθεσίας και Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον της Βουλής.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, παρουσίασε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου την  έκθεση του, για έλεγχο του Γραφείου της Επιτρόπου.

Μεταξύ άλλων αποκαλυπτικών στοιχείων που παρουσίασε ενώπιον των βουλευτών, μελών της επιτροπής, ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρθηκε σε αίτημα του συζύγου της Επιτρόπου, για διαγραφή ενυπόθηκου δανείου από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Το αίτημα απορρίφθηκε, με την τράπεζα να απαντά ότι, αν δεν εξοφλείτο το χρέος, θα λαμβάνονταν τα απαραίτητα μέτρα.

Μια εβδομάδα μετά την επιστολή της τράπεζας, εστάλη επιστολή προς το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με επιστολόχαρτο της Επιτρόπου από το φαξ του Γραφείου, ενημερώνοντας τον Επίτροπο ότι απορρίφθηκε το αίτημα.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης διερωτήθηκε γιατί η κ. Κουρσουμπά απέστειλε την επιστολή. Απαντώντας, η κ. Κουρσουμπά είπε ότι δεν είχε πρόθεση για εμπλοκή και ότι ο σύζυγός της ενημέρωσε απλά τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο.

Η κ. Κουρσουμπά, απαντώντας, χαρακτήρισε ως απαράδεκτα αυτά τα πράγματα κι έκανε λόγο για στοχοποιημένες επιθέσεις προς το πρόσωπό της. «Είναι λυπηρό που έγινε αναφορά σε θέμα που αφορά τον σύζυγό μου», ανέφερε μεταξύ άλλων. Η κ. Κουρσουμπά επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο Γ.Ε. για τις συμβάσεις με συγκεκριμένη δικηγόρο.

Σε ό,τι αφορά το υπηρεσιακό όχημα, η κ. Κουρσουμπά χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την αναφορά του κ. Μιχαηλίδη, αφού δεν παρουσίασε στοιχεία γι’ αυτό.

«Κανείς δεν είναι αλάνθαστος», σημείωσε, προσθέτοντας ότι διανύει αρκετά χιλιόμετρα ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού με το αυτοκίνητό της.

Επίσης, ο  Γ.Ελεγκτής αναφέρθηκε σε σύναψη 26 συνολικά συμβάσεων της κ. Κουρσουμπά με συγκεκριμένη δικηγόρο. Οι 17 αφορούσαν συμβάσεις που συνήψε ως Επίτροπος Νομοθεσίας και οι άλλες 9 ως Επίτροπος Προστασίας του παιδιού. Συνολικό ύψος είχαν 569 χιλιάδες ευρώ.

Οι πληρωμές προς τη δικηγόρο γίνονταν μέχρι ενός σημείου ως φυσικό πρόσωπο και οι άλλες ως ΔΕΠΕ.