ΡΙΚ: Στο φως για πρώτη φορά “Αρχειακοί φάκελοι”, Κύπρος πριν κατά και μετά το’74

Στο φως για πρώτη φορά “Αρχειακοί φάκελοι”, Κύπρος πριν κατά και μετά το’74

 Το ΡΙΚ ανακοινώνει ότι στις 23, 24 και 25 Ιουλίου 2018 θα προβληθεί από το ΡΙΚ1, στις 9.05 το βράδυ, η εκπομπή «Αρχειακοί φάκελοι» με την Ελίτα Μιχαηλίδου φέρνοντας στο φως αρχειακό υλικό του ΡΙΚ κάποιο από το οποίο  προβάλλεται για πρώτη φορά και αφορά την Κύπρο πριν το 1974, το πραξικόπημα, την πρώτη και δεύτερη εισβολή καθώς και την μετά 74 εποχή.

Μιλούν στην Ελίτα Μιχαηλίδου και στην εκπομπή «Αρχειακοί φάκελοι» ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος  της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου κατά την περίοδο 20062011κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ρολάνδης, ο πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Παντελής Κούρος και ο τουρκολόγος Δρ. Νίκος Μούδουρος.

Πρόκειται για τρείς κατά σειρά εκπομπές διάρκειας μιας ώρας περίπου η κάθε μια και αποτελούν τον προπομπό της ομώνυμης εκπομπής που θα προβάλλεται με την νέα σεζόν κάθε Σάββατο και Κυριακή το απόγευμα. Στόχος είναι η παρουσίαση στο τηλεοπτικό κοινό θησαυρών από το Αρχείο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και παράλληλα μέσα από το πλούτο του αρχειακού αυτού υλικού, θα δίνεται η αφορμή να αγγίξουμε πτυχές της πρόσφατης ιστορίας, του πολιτισμού του τόπου μας και όχι μόνο ώστε να προβληματιστούμε για το παρόν και το μέλλον μας.

Συντελεστές:

Παρουσίαση: Ελίτα Μιχαηλίδου

Παραγωγή: Μαρίνος Γιαννάκη

Μοντάζ: Χριστιάνα Ορθοδόξου

Ιστορικό Αρχείο ΡΙΚ: Μενέλαος Φωτίου