ΡΙΚ: Σειρές εποχής… χρυσοπληρωμένες….

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις σειρές εποχής θα έχει φέτος το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ..!

Βέβαια αυτό συνεπάγεται και δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο σύνολο το μήνα, για όλα τα επεισόδια της κάθε σειράς.

Το αστείον της υποθέσεως, είναι που ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, όταν ανέλαβε, ήταν απόλυτος και φώναζε πως το ΡΙΚ πρέπει να αλλάξει το κοινό που το παρακολουθεί και να προσελκύσει πιο νεανικά ποσοστά τηλεθέασης.

Μόνο στα λόγια…. γιατί στην πράξη και πάλι φέτος το Σεπτέμβρη, θα βλέπουμε καθημερινά τρεις σειρές εποχής και μάλιστα χρυσοπληρωμένες.!

Ήδη οι ηθοποιοί που δουλεύουν για τα “ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΖΙ ΑΡΩΜΑΤΑ”, έμαθαν ότι οι ηθοποιοί στη νέα σειρά εποχής “Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ” αμείβονται τα διπλάσια και αντέδρασαν.

Δεν έκρυψαν μάλιστα και την έντονη δυσαρέσκειά τους. Χωρίς λοιπόν κανέναν έλεγχο στον προυπολογισμό της νέας αυτής σειράς, “Η Κυρά του Μεταξιού”, μεταξύ τους οι Ανώτεροι Λειτουργοί τηλεόρασης έκοψαν και έραψαν πόσα και ταρίφες, οι οποίες έχουν διπλάσιο κόστος.!

Ενδεικτικά, τα πρώτα ονόματα ηθοποιών στα Καμώματα τζι αρώματα, αμοίβονται τα μισά, σε σύγκριση με αυτούς στην Κυρά του Μεταξιού. Πρώτα ονόματα στα “Καμώματα τζι αρώματα” παίρνουν 1500 με 1600 ευρώ το μήνα και τα πρώτα ονόματα στη “Κυρά του μεταξιού” πάνω από 2000 με 2200 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα οι τελευταίοι κάνουν τρεις φορές τη βδομάδα γυρίσματα, ενώ στα “Καμώματα τζι αρώματα”, πέντε φορές τη βδομάδα.

Διπλάσια είναι και τα ποσά των συνεργατών στην παραγωγή και τη στήριξη. Μακιγιερ στα “Καμώματα” 80 ευρώ και στη “Κυρά του μεταξιού”  150 ευρώ το κάθε επεισόδιο…..

Πιο ισορροπημένα φαίνεται να είναι τα πράγματα, στην τρίτη σειρά εποχής, “Χάλκινα Χρόνια”, η οποία ωστόσο δόθηκε σε εξωτερική εταιρεία παραγωγής. Κι εκεί βέβαια μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θα φτάσουν…. Άσε που είναι η ίδια εταιρεία, η οποία χρόνια τώρα παίρνει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο από συνεργασίες για παραγωγές στο ΡΙΚ…

Φοβερό;

Κι ερωτούμε:

Ποιοι έχουν ελέγξει και εγκρίνει, αλλά και το κυριότερο, έχουν υπογράψει τα συμβόλαια αυτά;

Έχουν περάσει οι διαδικασίες από την Υπηρεσία του Εσωτερικού Ελεγκτή του ΡΙΚ;

Ο Οικονομικός Διευθυντής του ΡΙΚ τί κάνει; Ότι του επιβάλουν;

Και στο σύνολο αυτές οι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες που θα κοστίσουν και οι τρεις σειρές εποχής φέτος, από πού θα εξευρεθούν;

Μία σειρά, όπως έχουν και τα ιδιωτικά κανάλια, δεν ήταν αρκετή; Χρειαζόντουσαν τρεις;

Έπρεπε να ικανοποιήσετε και πάλι φέτος τους ίδιους και τους ίδιους σεναριογράφους, που για χρόνια τώρα τους αμοίβετε πλουσιοπάροχα και οι οποίοι έχουν συγγενική, ή φιλική σχέση με τους παραγωγούς που κατά καιρούς τα σκηνοθετούν; (ξανά διαβάστε το αυτό για να το αντιληφθείτε).!

Όλα αυτά, η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του ΡΙΚ, δεν τα γνωρίζει;

Οι Διευθυντές των Τμημάτων;

Οι “βασιλικοί” του Διοικητικού Συμβουλίου;

Ο νέος Γενικός;

Τρεις λοιπόν σειρές εποχής, του περασμένου αιώνα, μαγειρικές σε χωριά, μια απογευματινή Ελίτα, μια πρωινή Καρακάννα και ένας Κρίκος, που από ότι μαθαίνουμε, θα είναι και ο πιο αδύναμος…. είναι που φέτος θα προσελκύσουν πιο νεανικά κοινά τηλεθέασης στο ΡΙΚ. (Λεπτομέρειες για κρίκο προσεχώς…)

Μπράβο κύριε Μαραθεύτη. Τα καταφέρατε μια χαρά.

Πείτε μας όμως, για να μάθει και ο κόσμος, το λογαριασμό των  πρωτοποριακών αυτών και καινοτόμων αποφάσεων σας.

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας ακούει;