Πώς επιδρούν οι διάφορες τροφές στο δέρμα μας

Σίγουρα τα γονίδια  παίζουν και αυτά τον ρόλο τους στο πώς θα εξελιχθεί η υγεία και η εμφάνιση του δέρματός σας.

Ωστόσο, εσείς θα παίξετε τον μεγαλύτερο. Η διατροφή μας μπορεί να καθορίσει κατά πολύ το αν η ηλικία μας συμβαδίζει με την όψη μας. Και οι λάθος επιλογές μπορούν να μας προσθέσουν χρόνια.

Γι αυτό εάν μέχρι τώρα πίνατε το ένα κρασάκι μετά το άλλο, νομίζοντας ότι δεν προκαλείτε ζημιά στο δέρμα σας, πρέπει να αναθεωρήσετε. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη, το κρασί και η γλουτένη βλάπτουν σοβαρά το πρόσωπό μας.

Τα συμπτώματα της ζημιάς αυτής απεικονίζονται σε μια φωτογραφία που έχει προκαλέσει σάλο.

Η φυσιοθεραπεύτρια κι ειδικός σε θέματα επιδερμίδας, Nigma Talib, στο πελατολόγιο της οποίας συγκαταλέγονται διασημότητες όπως η Sienna Miller και η «γκουρού» του μακιγιάζ Charlotte Tilbury, επισημαίνει ότι το φαγητό έχει άμεση επίδραση στο πρόσωπό μας.

Ως εκ τούτου, υποστηρίζει πως υπάρχουν ορισμένα αναγνωρίσιμα συμπτώματα, που χαρακτηρίζουν ένα πρόσωπο ως το «πρόσωπο των γαλακτοκομικών προϊόντων», το «πρόσωπο κρασί», το «πρόσωπο ζάχαρη» και το «πρόσωπο γλουτένη».

«Δυο ποτήρια κρασί προκαλούν λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα και τα μάτια. Αν πάλι έχετε δυσανεξία, μια κρεμώδη σάλτσα ή ένα κομμάτι τυρί θα μπορούσε να προκαλέσει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο παρακάτω σκίτσο που κάνει το γύρο του κόσμου, θα δείτε ακριβώς τα συμπτώματα:

 

Επίσης το πολύ αλάτι μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους από εμάς να συγκρατήσουν το νερό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα. Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι τόσο λεπτό, εξηγεί, η περιοχή διογκώνεται εύκολα – και σας αφήνει να ξεφύγετε το ποπ κορν της χτες τη νύχτα όταν τραβάτε τον προβληματισμό σας το επόμενο πρωί.

“Αυτές οι επιδράσεις του αλατιού είναι σίγουρα σχετικές με την ηλικία” και γίνονται πιο συνηθισμένες στη μέση ηλικία.

Επίσης τα οστρακοειδή, οι γαρίδες, τα καβούρια, οι αστακοί, αλλά και ορισμένα φυλλώδη πράσινα όπως τα φύκια και το σπανάκι είναι φυσικά υψηλά σε ιώδιο και μια δίαιτα με πάρα πολλά από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε ακμή..

Ωστόσο, «αυτά τα breakouts βασίζονται σε μια συσσωρευμένη ποσότητα ιωδίου με την πάροδο του χρόνου, οπότε δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση υψηλών τροφών ιωδίου μία ημέρα και στην εξάπλωση της επόμενης».