Πυρά Ιβάνοφ κατά Ζάεφ: Ανεύθυνο να λύνονται τέτοια ζητήματα μέσω τηλεφώνου

Πυρά κατά Ζάεφ, εξαπολύει ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι και τονίζει ότι τόσο σημαντικά ζητήματα , σαν αυτό της ονομασίας,δεν μπορούν να επιλύονται μέσω τηλεφώνου.

“Η χθεσινή δήλωση του Ζόραν Ζάεφ στην τηλεόραση “Top Tema” ότι η πιθανή απόρριψη της συμφωνίας με την Ελλάδα θα έθετε σε κίνδυνο τις προοπτικές της χώας για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θα αύξανε τους κινδύνους στο εσωτερικό, είναι μια απελπισμένη προσπάθεια χειραγώγησης του κοινού και παραπλάνησης των πολιτών εν αναμονή ενός πιθανού δημοψηφίσματος” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της ΠΓΔΜ σχετικά με το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ οι στρατηγικοί στόχοι της ΠΓΔΜ για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ είναι σαφώς καθορισμένοι και αμετάβλητοι. “Η διατήρηση του συνταγματικού ονόματος και η εξεύρεση λύσης που δεν θα προκαλέσει συνταγματικές αλλαγές δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η σύναψη διεθνούς συμφωνίας που περιλαμβάνεται σε ένα ή περισσότερα διασυνδεδεμένα έγγραφα πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και να μην προβλέπεται η τροποποίησή του” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

“Όσον αφορά στην έκκληση του Πρωθυπουργού Ζάεφ να υποστηριχθεί η πιθανή συμφωνία από όλους τους πολιτικούς παράγοντες, ο Πρόεδρος Ιβάνοφ επισημαίνει ξανά ότι χρειάζεται μια ευρεία εθνική συναίνεση για την εξεύρεση λύσης που δεν παραβιάζει την αξιοπρέπεια του “μακεδονικού” λαού και των πολιτών” σημειώνει.

Καταλήγοντας ο Ιβάνοφ στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει: “Είναι μη σοβαρό και ανεύθυνο για το ονοματολογικό , που είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, να κλείνει μια συμφωνία από το τηλέφωνο και σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ των πρωθυπουργών των δυο χωρών”.