Πτώση της τιμής του πετρελαίου για έκτη συνεχή εβδομάδα

Μια κακή εβδομάδα για το πετρέλαιο φτάνει στο τέλος της, με την τιμή του μαύρου χρυσού να πάει ολοταχώς προς το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων τριών ετών. Αυτό την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, γεγονός που γεννά φόβους ότι θα υποστεί πλήγμα η προσφορά πετρελαίου.

Τα futures του πετρελαίου κατευθύνονται προς εβδομαδιαίες απώλειες 2,6%.

Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλά επτά εβδομάδων και λόγω των ανησυχιών ότι οι εμπορικές εντάσεις μπορεί να πλήξουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και να αυξήσουν την τρωτότητα των τραπεζών.

Παράλληλα, αγοραστές ιρανικού αργού έχουν αρχίσει να στρέφουν το βλέμμα για προμήθεια μαύρου χρυσού προς άλλες κατευθύνσεις, καθώς οι νέες αμερικανικές κυρώσεις που θα ενεργοποιηθούν από Νοέμβριο, στοχεύουν στην μείωση των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια αμερικανικού αργού WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου διαπραγματεύονταν νωρίτερα στο Τόκιο στα 66,67 δολ/βαρέλι με πτώση 14 σιεντς. Το συμβόλαιο υποχώρησε κατά 13 σεντς στα 66,81 δολ/βαρέλι την Πέμνπτη.

Πρόκειται για την έκτη εβδομάδα απωλειών, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Αύγουστο του 2015.

Ο συνολικός τζίρος είναι σχεδόν κατά 41% χαμηλότερος από τον μ.ο. 100 ημερών.

Το μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 11 σεντς στα 71,96 δολ/βαρέλι. Η τιμή υποχώρησε κατά 21 σεντς στα 72,07 δολ/βαρέλι την Πέμπτη. Η εβδομαδιαία πτώση ανέρχεται στο 1,7%.