ΠτΔ: Τα όσα λέει ο κ. Δημητριάδης είναι αδικαιολόγητα, παντελώς ψεύδη, αναξιόπιστα και μη βασιζόμενα

Σε δηλώσεις του στο TvOne, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στο θέμα του βιβλίου του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη το οποίο αναφέρεται στο κούρεμα των καταθέσεων.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος σημείωσε πως “από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβα όταν ανέλαβα την εξουσία ήταν να στείλω επιστολή στον κ. Δημητριάδη, με ημερομηνία 1ης Μαρτίου, την ημέρα που αναλάμβανα, για να μου πει ακριβώς πως έχουν τα οικονομικά του κράτους. Ένα δεύτερο ήταν η σύσταση της Επιτροπής η οποία ενόρκως ελάμβανε καταθέσεις για την διερεύνηση, το πως καταλήξαμε εκεί όπου ήταν υποχρεωμένοι οι όποιοι και να αναλάμβαναν την εξουσία, να διαχειριστούν μια κρίση η οποία μας οδηγούσε στην χρεοκοπία”.

“Ο κ. Δημητριάδης, που σήμερα θυμήθηκε να γράψει απομνημονεύματα, τότε ενόρκως δεν κατέθεσε τίποτε από όσα λέει. Ο κ. Δημητριάδης ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έπραξε ότι ήταν δυνατόν και μεταξύ άλλων είχε δηλώσει τότε ότι κρατούσαν στον αναπνευστήρα την Λαϊκή μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Και η Λαϊκή είχε πάρει έκτακτη ενίσχυση, τον ΕΛΑ 9,1 δισ. ευρώ. Όταν το κράτος είχε ανάγκη μόλις 10 και όταν στο τέλος άντλησε επτά εκ των οποίων το 1.5 ήταν για την αναχρηματοδότηση του Συνεργατισμού” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

“Ουδέποτε η Κυπριακή Κυβέρνηση εισηγήθηκε το κούρεμα. Εκτός και αν εννοεί αποφάσεις που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο και νομοσχέδια που ετοιμάστηκαν από την Κεντρική Τράπεζα, τον ίδιο δηλαδή,  για φορολογική επιβάρυνση από την προηγούμενη κυβέρνηση”.

“Θεωρώ, όχι απλά αδικαιολόγητα και παντελώς ψεύδη, αναξιόπιστα και μη βασιζόμενα”, χαρακτήρισε τα όσα έγραψε ο κ Δημητριάδης στο βιβλίο του. “Ποια η σκοπιμότητα του που θυμήθηκε τρεις μήνες πριν από τις εκλογές να έρθει να πει τα όσα τότε δεν είχε διανοηθεί να πει” τόνισε.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την δήλωση