ΠτΔ: Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες που διαχωρίζουν τις δύο ΑΟΖ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εορτασμών των Θεοφανείων, στο Ζύγι, ερωτηθείς πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα προχωρήσει η Λευκωσία στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της, είπε ότι «έχει ήδη λεχθεί ότι ήταν να λεχθεί, επομένως δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Εκείνο θα το αποφασίσουμε εν καιρώ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Καστελλόριζο σε σχέση με διεκδικήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν για αυτό καθυστερεί η Ελλάδα, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν είναι θέμα οριοθέτησης της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, είναι μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Επομένως, αυτό είναι εντελώς ξένο θέμα προς όσα συζητούμε για τις συντεταγμένες της κυπριακής ΑΟΖ».

Ερωτηθείς αν τον ανησυχούν δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας ότι μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα θα καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσουν, ο Πρόεδρος είπε ότι «θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και ανάλογα θα αντιδράσουμε και θα δράσουμε».