ΠτΔ: Η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος στη Ρωσία

Στις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας και τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τους λαούς των δύο χωρών αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στο 12ο Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, στη Λεμεσό.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο να διαβιβάσει τη βαθιά του εκτίμηση προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ.

Επεσήμανε επίσης τους στενούς και εξαίρετους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς, σημειώνοντας ότι η συνεργασία αυτή εκτιμάται τα μέγιστα από την Κυπριακή Κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2015 αποτέλεσε ορόσημο για τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και για την περαιτέρω εμβάθυνση τους σε όλους τους τομείς.

Εξέφρασε επίσης την ευχή μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε να υπάρξει ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στη Ρωσία στο ανώτατο επίπεδο, ή να επισκεφθεί ο ίδιος ξανά τη Μόσχα, ώστε να μελετηθούν νέοι τομείς αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε ακόμα τη δράση της ρωσικής κοινότητας στην Κύπρο και τη μεγάλη τους συμβολή στα κυπριακά δρώμενα, εκφράζοντας εκτίμηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που επιδεικνύει η ρωσική κοινότητα στην Κύπρο για την κυπριακή οικονομία.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος στη Ρωσία, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τη στάση αρχών που τηρεί η Ρωσία στο Κυπριακό.

Πηγή φωτογραφιών: PIO