ΠτΔ: Η εξεύρεση λύσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από ένα ειρηνικό διάλογο

Έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες για τη λύση του Κυπριακού, όμως, υπάρχουν και τα όρια της εθνικής αξιοπρέπειας που δεν σου επιτρέπουν να δεχθείς θέσεις που οδηγούν σε ένα κράτος που θα καταρρεύσει την επόμενη μέρα.

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην περιοχή Λεμεσού, τονίζοντας πως η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από ένα ειρηνικό διάλογο. Στέλνοντας σαφές μήνυμα ενότητας λαού και ηγεσίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «αν θέλουμε πραγματικά να τιμούμε τους ήρωες μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ή να μπορούμε να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος την ελευθερία μας, θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι».

Σημείωσε, όμως, πως δεν θα δεχθούμε μια λύση η οποία μετά τη συμφωνία ή την επομένη της συμφωνίας θα καταρρεύσει.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις ο πρόεδρος Αναστασιάδης έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής και δέχτηκε την στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια επανεκλογής του στην προεδρία της Δημοκρατίας. Κοινοτάρχες, τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συναγερμού που τον προσφώνησαν του έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα αγωνιστούν για να πετύχουν την επανεκλογή ενός προέδρου που παρέλαβε ένα χάος το 2013 και κατόρθωσε να αποτρέψει την χρεοκοπία και να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ακολουθήσαμε μια νοικοκυρεμένη πολιτική και με αυτήν κατορθώσαμε να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα του κόσμου μας, απάντησε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Θεσμοθετήσαμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Καταργήσαμε τα κοινωνικά παντοπωλεία. Με την παροχή κινήτρων δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ανάπτυξης. Καταργήσαμε φόρους και προσφέραμε φορολογικές ελαφρύνσεις για να αποφορτίσουμε τον κόσμο και να διευκολύνουμε την επένδυση. Μειώσαμε την ανεργία από το 16% συν στο 10,3%.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σήμερα στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Εκλογικό Επιτελείο της Λεμεσού και σε συγκεντρώσεις στη Γερμασόγεια και στον Πύργο. Το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε παραστεί στο μνημόσυνο του Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου στην εκκλησία του Αγίου Νεοφύτου στα Κάτω Πολεμίδια. Αργότερα τέλεσε τα εγκαίνια του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού (Αποθήκες Παπαδάκη) καθώς και τα εγκαίνια του Κτιρίου Κλινικής Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, Ελένη Σταύρου και άλλοι αξιωματούχοι του κόμματος.